Somon cu spanac in crusta de foietaj

de Veronica22 in Somon, 18 Ian 2020 | 260 vizualizari

 

Pentru mesele de sarbatoare nu trebuie sa fie omis somonul. Eu il pregatesc in diferite feluri insa acum am ales sa il pregatesc in crusta de foietaj cu un strat de spanac ca baza.
"Bunatati de craciun"

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati file de somon(aprox 500 gr)
  • 2 foi de aluat foietaj
  • 400 gr spanac
  • 3 catei usturoi
  • 40 gr unt
  • sare si piper
  • 1 ou pt uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu spanac in crusta de foietaj:

Fileurile de somon se curata de piele si apoi se portioneaza in 3 bucati fiecare.


Se condimenteaza cu sare si piper.


Spanacul se pune intr-o cratita in care am topit putin unt si se soteaza. Adaugam usturoiul pisat si condimentam cu sare si piper. Lasam pana cand scade tot lichidul si apoi luam vasul de pe foc.



Aluatul foietaj se intinde cat se poate. Eu am taiat in 3 parti dupa cum se vede in poza de mai jos.


Asezam bucatile de somon si apoi spanac in mod egal pe fiecare bucata. Intoarcem marginile aluatului pentru a inmpacheta pestele ca intr-un plic.


Asezam bucatile de peste in tava cu partea cu imbinarile in jos.


Crestam usor aluatul superficial aluatul in diagonala in doua sensuri diferite ca sa obtinem mici romburi. Aluatul nu se va umfla inestetic.Ungem cu un galbenus batut si dam la cuptor la foc mediu pentru 40 min.


Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu spanac in crusta de foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rahela Velicu 1

20.01.2020, 16:20

RODIMUR 1

20.01.2020, 16:40

Rocsi 1

20.01.2020, 19:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sushi wrap