Somon cu legume și sos de leurdă

de Panacris in Somon, 19 Mar 2014 | 6824 vizualizari

 

Somonul preparat de Lubita, m-a bântuit vreo 2 seri ;) Dacă tot am găsit somon la ofertă :D, am probat rețeta, bineînțeles cu amprenta Panacris. Vă asigur că e super fain;)

 

INGREDIENTE

  • rondele de somon proaspăt 2 bucăți,
  • sare cu mirodenii a la Panacris(http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html),
  • făină albă de grâu,
  • ulei de măsline,
  • Pentru garnitură:
  • partea albă de la 1 bucată de praz,
  • dovlecel 1 bucată,
  • ciuperci pleutorus cca. 200 g,
  • ardei gras roșu 1/2 bucată,
  • ceapă verde 2 fire,
  • usturoi verde 2 fire,
  • sare iodată,
  • vin alb demisec cca. 100 ml,
  • Pentru sos:
  • smântână cca. 4 linguri,
  • leurdă 2 legături.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu legume și sos de leurdă:

Somonul se spală, se tamponează cu un șervet de bucătărie, se asezonează de sare aromată a la Panacris ( rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html), se lasă la rece cca. 10 minute.

Se scoate peșetele de la rece și se trece prin făină pe amblele părți. Ei aici am greșit un pic ;) Ar fi trebuit să curăț peștele de sare ;)! Data viitoare așa am să fac :D. Se pune peștele la prăjit în puțin ulei fierbinte, se prăjește până ce se rumenește, pe ambele părți. Se scoate peștele din tigaie și se lasă la cald.

În uleiul rămas, se pun rondelele de praz, dovlecei, ardei, ceapa și usturoiul, plus bucățile de pleutorus, se adaugă un pahar de vin alb demisec și se lasă la gătit, la foc mediu cca. 10 minute. Atenție legumele trebuie să fie crocante, nu fleșcăite ;). Se scot legumele, se pun și ele la cald și se trece la preparare sosului.

Nu am avut smântână de gătit, așa că am diluat smântâna clasică cu apă și vin, cca. 100 ml. În tigaia ce s-a prăjit peștele și legumele, se pune smântâna diluată, leurda tocată mărunt lăsându-se la fiert la foc mic, cca. 2 minute.

Somonul se servește cu legumele și sosul de leurdă, bonus mămăliguță sau cartofi natur.

Spor și poftă bună! 

 

TIPS-URI

1

în perioada postului se poate folosi smântână vegetală,

2

mai mult mi-a luat de scris și editat rețeta, decât prepararea somonului ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu legume și sos de leurdă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa

ieri la 15:42

Frittata cu roșii cherry - Rețeta perfectă pentru un mic dejun sănătos

ieri la 09:40

Cartofi zdrobiți picanți la cuptor - Rețeta simplă pentru o garnitură gustoasă

pe 17.06 la 15:46

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Somon cu garnitura de cartofi dulci si sos suedez