Somon cu legume și sos de leurdă

de Panacris in Somon, 19 Mar 2014 | 4641 vizualizari

 

Somonul preparat de Lubita, m-a bântuit vreo 2 seri ;) Dacă tot am găsit somon la ofertă :D, am probat rețeta, bineînțeles cu amprenta Panacris. Vă asigur că e super fain;)

 

INGREDIENTE

  • rondele de somon proaspăt 2 bucăți,
  • sare cu mirodenii a la Panacris(http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html),
  • făină albă de grâu,
  • ulei de măsline,
  • Pentru garnitură:
  • partea albă de la 1 bucată de praz,
  • dovlecel 1 bucată,
  • ciuperci pleutorus cca. 200 g,
  • ardei gras roșu 1/2 bucată,
  • ceapă verde 2 fire,
  • usturoi verde 2 fire,
  • sare iodată,
  • vin alb demisec cca. 100 ml,
  • Pentru sos:
  • smântână cca. 4 linguri,
  • leurdă 2 legături.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu legume și sos de leurdă:

Somonul se spală, se tamponează cu un șervet de bucătărie, se asezonează de sare aromată a la Panacris ( rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html), se lasă la rece cca. 10 minute.


Se scoate peșetele de la rece și se trece prin făină pe amblele părți. Ei aici am greșit un pic ;) Ar fi trebuit să curăț peștele de sare ;)! Data viitoare așa am să fac :D. Se pune peștele la prăjit în puțin ulei fierbinte, se prăjește până ce se rumenește, pe ambele părți. Se scoate peștele din tigaie și se lasă la cald.


În uleiul rămas, se pun rondelele de praz, dovlecei, ardei, ceapa și usturoiul, plus bucățile de pleutorus, se adaugă un pahar de vin alb demisec și se lasă la gătit, la foc mediu cca. 10 minute. Atenție legumele trebuie să fie crocante, nu fleșcăite ;). Se scot legumele, se pun și ele la cald și se trece la preparare sosului.


Nu am avut smântână de gătit, așa că am diluat smântâna clasică cu apă și vin, cca. 100 ml. În tigaia ce s-a prăjit peștele și legumele, se pune smântâna diluată, leurda tocată mărunt lăsându-se la fiert la foc mic, cca. 2 minute.


Somonul se servește cu legumele și sosul de leurdă, bonus mămăliguță sau cartofi natur.


Spor și poftă bună!


 

TIPS-URI

1

în perioada postului se poate folosi smântână vegetală,

2

mai mult mi-a luat de scris și editat rețeta, decât prepararea somonului ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu legume și sos de leurdă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

MotanLaOale 1

20.03.2014, 09:19

bun bun

laura_n 1

21.03.2014, 17:39

bestial arata!

mihaelar63 1

12.12.2016, 09:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

5496 puncte

lucy2002

4519 puncte

RODIMUR

4470 puncte

Ancutsa

4268 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon cu garnitura de cartofi dulci si sos suedez