Somon in crusta de ceai verde cu orez in lapte de cocos

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 10 Sep 2015 | 836 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru somon:
  • 4 bucati de somon cu piele, fara oase
  • 2 pliculete ceai verde (eu am folosit frunze de Gunpowder pe care le-am maruntit cu ajutorul robotului de bucatarie)
  • sare/piper
  • ulei de masline
  • Pentru orez:
  • 300 grame orez basmati
  • 400 ml lapte de cocos
  • 1/2 lamaie
  • Pentru servit:
  • chili
  • lamaie
  • coriandru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon in crusta de ceai verde cu orez in lapte de cocos:

Se presara ceaiul verde, sare si piper pe bucatile de somon. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie, se aseaza bucatile de somon cu pielea in jos si se lasa 4 minute. Se intorc apoi si se lasa 1 minut pe parte.


Se scot pe o farfurie, se indeparteaza pielea care se aseaza inapoi in tigaie, cu partea neprajita in jos pentru a deveni crocanta. Se rupe apoi in bucati.


OrezuL se clateste sub jet de apa pana cand apa e curata. Se pune la fiert impreuna cu laptele de cocos, 400 ml apa si lamaia. Se aduce la punctul de fierbere, se da focul la mic, se acopera si se lasa la fiert 10 minute.


Se serveste orezul, impreuna cu bucatile de somon si cele crocante de piele, bucati de lamaie, chili si coriandru.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in crusta de ceai verde cu orez in lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

simona72 1

10.09.2015, 23:06

O daaa!!!

deyutzky 1

10.09.2015, 23:09

o delicatesa

-Licurici- 1

11.09.2015, 08:34

Ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Desert orez cu lapte si jeleu de cirese