Pasta de dovlecei

de Julie in Jamie Oliver, 5 Aug 2010 | 20521 vizualizari

 

Imi plac mult dovleceii si pana acum i-am pregatit in fel si chip...Sub forma de pasta inca nu incercasem! Am gasit la Jamie Oliver reteta de " pasta de dovlecei" asa ca am pus-o imediat in aplicare!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mai mici
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute rosu,uscat
  • sare, piper
  • zeama de lamaie
  • 2-3 frunze de menta
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de dovlecei:

Sfatul lui Jamie:

"Incercati sa cumparati dovlecei mici si tari, pentru ca au o aroma mai intensa, nu au multe seminte si la mijloc nu sunt moi si pufosi."


Intr-o tigaie incinsa puneti 2 linguri ulei si caliti usturoiul tocat marunt si ardeiul iute tocat foarte fin, timp de 1 minut. Adaugati dovleceii curatati de coaja si tocati in cuburi mici. Amestecati bine. Dati focul mai mic si acoperiti tigaia cu un capac. Amestecati la fiecare 5 minute timp de 20-25 minute,asigurandu-va ca dovleceii nu se prind de tigaie. Gatind cu capacul pus aveti certitudinea ca in tigaie ramane suficient lichid.


Atunci cand dovleceii s-au inmuiat bine, opriti focul. Pasati cu o furculita bucatile care mai sunt intregi si apoi asezonati cu sare ,piper si inca o lingura sau doua cu ulei. La final adaugati 1-2 linguri cu zeama de lamaie si frunzele de menta tocate marunt.


Daca vrei o pasta mai fina o poti pasa cu blenderul.


Sfatul lui Jamie:

"Aceasta pasta este fantastica intinsa pe felii de paine prajita sau amestecata cu paste."


Jamie, multumim de reteta ! Chiar este fantastica! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

adry88 1

08.05.2011, 11:10

adicutza2007 1

23.04.2013, 17:27

la favorite cu ea...

babi5 1

06.10.2014, 13:56

Imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi by Jamie Oliver