Somon la cuptor cu garnitura de cartofi noi

de anca_rm in Somon, 20 Mai 2015 | 2337 vizualizari

 

Un meniu de weekend si nu numai, oricum un preparat de savurat in liniste alaturi de cei dragi voua. Am facut de aceasta data somonul la cuptor in sos de verdeturi si cartofi noi aromatic cu rozmarin.

 

INGREDIENTE

  • -400 g file de somon
  • -1 fir de usturoi verde sau 3 catei usturoi vechi
  • -1 legatura patrunjel verde
  • -zeama de la o lamaie
  • -1 lingurita de mustar cu boabe intregi
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingura ulei masline
  • Pentru cartofi :
  • -6 cartofi noi (500-1000g)
  • -frunzulite de rozmarin
  • -ulei masline
  • -sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la cuptor cu garnitura de cartofi noi:

Luam fileul de somon si il spalam sub un jet de apa rece. Il asezam pe un prosop si il lasam deoparte.


In blender punem usturoiul curatat si tati, mustarul, sare, piper, patrunjelul verde, ulei de masline si zeama de lamaie si pornim blenderul pana obtinem un sos.


Asezam fileurile de somon intr-un vas rezistent la cuptor si peste el punem pasta verde.


Cartofii ii spalam si curatam, ii taiem cubulete si asezonam cu sare. Stropim cu ulei de masline, asezam deasupra frunzulitele de rozmarin si sunt gata de dat la cuptor.


Dam cele doua vase la cuptorul preincalzit la 180 grade.


Serviti cald.



 

TIPS-URI

1

se poate servi si cu orez

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la cuptor cu garnitura de cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

dantes 1

22.05.2015, 12:09

Bun!

-Licurici- 1

09.06.2015, 10:35

foarte bun

Valclaudia 1

16.06.2015, 22:14

excelent!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon si legume in stil chinezesc