Kedgeree cu mazare si somon afumat

de radu_popovici in Somon, 21 Noi 2011 | 4859 vizualizari

 

Kedgeree este un preparat anglo-indian, care consta din orez gatit cu peste afumat, oua fierte, patrunjel si mirodenii. Este foarte versatil, caci se poate servi cald sau rece, la oricare masa a zilei.

 

INGREDIENTE

  • 2 pungute cu orez Riso Scotti Basmati Easy Cook
  • 150 g somon afumat, taiat fasiute subtiri
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 2 cm bucata de ghimbir, curatata de coaja si tocat
  • 3 oua
  • 200 g mazare congelata
  • 3-4 linguri de ulei de orez
  • 200 g ciupercute, taiate in jumatate sau sferturi
  • 2 linguri de smantana
  • 2-3 lingurite de pudra curry
  • 1/2 legatura de patrunjel, tocata
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
  • frunze de patrunjel, pentru ornat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kedgeree cu mazare si somon afumat:

 

 

Se fierbe orezul circa 10 minute, pana se face fraged. Se scot pungutele din apa, se scurg si se transfera orezul intr-un bol.

Intre timp se da in clocot apa intr-o craticioara, se adauga circa 1 lingura de sare si se amesteca pana se dizolva. Se micsoreaza flacara, ca apa sa clocoteasca usor, si se adauga ouale, imersandu-le in apa cu o lingura. Se fierba ouale 10-12 minute, apoi se scot si se racoresc in apa cu gheata. Se curata de coaja si se taie in sferturi, pe lungime.

Se fierbe mazarea in apa clocotita, la foc mediu-mare, timp de 8 minute. Se racoreste sub jet de apa si se scurge bine.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa si se gateste la foc mic, timp de 3-4 minute sau pana se inmoaie. Se adauga usturoiul, ghimbirul si ciupercile si se gatesc 5 minute, la foc mic-mediu.

Se adauga orezul si mazarea si se amesteca rapid. Se adauga somonul afumat, smantana, curry si patrunjelul si se amesteca. Se serveste preparatul ornat cu feliute de ou fiert si frunze de patrunjel.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kedgeree cu mazare si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

radu_popovici 1

25.11.2011, 09:23

Ma bucur ca v-a placut reteta. Multumesc tuturor pentru aprecieri si incurajari, mai ales celor care au si incercat reteta.
Am vrut sa postez si filmul, dar nu am reusit. trebuie sa discut cu adminul, sa ma instruiasca.

Bucataras 1

29.11.2011, 22:53

gata si varianta video

mihaelar63 1

29.11.2011, 23:15

E bun pentru o petrecere cu tematica indiana
Daca Radu ne prepara noi venim cu ,, sari ''[ parca ma vad ]

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de lemon cake, in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2064 puncte

Rocsi

1874 puncte

oanapl

1159 puncte

Gherca Daniela

1136 puncte

Bya Ralu

1124 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon la grătar cu sos de citrice & orez basmati cu ghimbir