Somon la cuptor cu sos de mustar si miere

de Irina in Somon, 28 Apr 2009 | 24018 vizualizari

 

Sotul meu a venit azi din piata cu o frumusete de somon. Toata lumea stie deja ca e o carne usoara, bogata in acizi grasi omega3 , care ajuta la imbunatatirea functiilor cerebrale si protejeaza organismul contra bolilor de inima. Pana si Mateiut stie ca se face mai destept daca mananca peste.

Deci, dau fuga sa caut o reteta in cartile de bucate, pe net (traiasca net-ul!) si nu m-am putut hotari la una singura . Asa ca le voi face pe amandoua.
Prima ar fi asa:

 

INGREDIENTE

  • 3-4 fileuri de somon
  • 1 lg mustar Dijon
  • 1 lg miere de albine
  • 1 Lg ulei de masline
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • cateva frunzulite de busuioc proaspat, taiate marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la cuptor cu sos de mustar si miere:

Am preparat sosul amestecand ingredientele de mai sus, am asezat somonul in tava si am turnat sosul peste somon.

Am pus tava la cuptor incalzit la 180 g Celsius si am lasat-o cam 45 min. Rezultatul? Apetisant!

Si ca sa fie atractiv pentru copiii mei am garnisit somonul cu piure de cartofi si broccoli. Se poate pune si sos peste somon, dar copiilor mei nu le place. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la cuptor cu sos de mustar si miere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ou invelit in somon afumat si sos de branza