Somon la cuptor cu sos de mustar si miere

de Irina in Somon, 28 Apr 2009 | 16701 vizualizari

 

Sotul meu a venit azi din piata cu o frumusete de somon. Toata lumea stie deja ca e o carne usoara, bogata in acizi grasi omega3 , care ajuta la imbunatatirea functiilor cerebrale si protejeaza organismul contra bolilor de inima. Pana si Mateiut stie ca se face mai destept daca mananca peste.

Deci, dau fuga sa caut o reteta in cartile de bucate, pe net (traiasca net-ul!) si nu m-am putut hotari la una singura . Asa ca le voi face pe amandoua.
Prima ar fi asa:

 

INGREDIENTE

  • 3-4 fileuri de somon
  • 1 lg mustar Dijon
  • 1 lg miere de albine
  • 1 Lg ulei de masline
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • cateva frunzulite de busuioc proaspat, taiate marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la cuptor cu sos de mustar si miere:

Am preparat sosul amestecand ingredientele de mai sus, am asezat somonul in tava si am turnat sosul peste somon.

Am pus tava la cuptor incalzit la 180 g Celsius si am lasat-o cam 45 min. Rezultatul? Apetisant!

Si ca sa fie atractiv pentru copiii mei am garnisit somonul cu piure de cartofi si broccoli. Se poate pune si sos peste somon, dar copiilor mei nu le place.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la cuptor cu sos de mustar si miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Somon umplut cu branza ( Finlanda)