Somon pe pat de legume

de DIANA B in Somon, 25 Iul 2011 | 5624 vizualizari

 

Sotul meu si cu mine (doar astia suntem in familia noastra) nu suntem mari mancatori de peste , dar atunci cand cumparam , tre' sa fie cantitate , asa c-am cumparat niste somon (4,4 kg - 4 bc) , din care unul i l-am trimis lui mami meu si trei ptr noi . De obicei , capurile le dau pisicilor strazii , dar de data aceasta am zis :NU , erau prea carnoase si frumoase ... dar va zic si ce-am facut cu ele , intr-o alta postare .

 

INGREDIENTE

  • 3 trunchiuri de somon
  • 5 morcovi tineri si frumosi
  • 5 cepe mari  
  • 5 rosii coapte bine
  • 3 ardei capia rosu
  • 1 capatana mare de usturoi
  • 1 condiment ptr peste
  • busuioc si cimbru
  • piper
  • boia dulce  
  • 200 ml vin alb
  • 50 ml de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon pe pat de legume:

Pestele l-am spalat in apa rece , i-am indepartat solzii (pffffffffffffff) si intestinele l-am condimentat cu de toate si l-am portionat in ideea de-a se patrunde mai bine . Am curatat legumele , am taiat morcovul si ceapa rondele , ardeii fasii , si usturoiul strivit putin cu lama cutitului si le-am asezat intr-o tava stropita cu ulei . Peste minunea asta de culori am aliniat bucatile de peste , am adaugat vinul , am acoperit tava cu folie de aluminiu si-am introdus la cuptor la foc potrivit (170 grade) , ptr 50-60 de minute . Cu 10 min inainte de scurgerea timpului , am indepartat folia . L-am potrivit de lichide si nu a trebuit nici intors si nici prea supraveheat . 

Am servit cu paine de la Covasna , o minunatie de paine cu cartofi ... stiu romanii aia de unguri sa faca o paine , jos palaria (incredibil , dar am considerat ca nu merge cu febletea mea , mamaliga) .

A fost si-nca mai este , DELICIOS ... si-o spune un nemancator de peste .

TIPS-URI

1

Se serveste cu maioneza de usturoi (cine doreste , eu una , am vrut sa simt gustul real al preparatului)

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon pe gratar in sos meuniere