Somon pe pat de legume

de DIANA B in Somon, 25 Iul 2011 | 4021 vizualizari

 

Sotul meu si cu mine (doar astia suntem in familia noastra) nu suntem mari mancatori de peste , dar atunci cand cumparam , tre' sa fie cantitate , asa c-am cumparat niste somon (4,4 kg - 4 bc) , din care unul i l-am trimis lui mami meu si trei ptr noi . De obicei , capurile le dau pisicilor strazii , dar de data aceasta am zis :NU , erau prea carnoase si frumoase ... dar va zic si ce-am facut cu ele , intr-o alta postare .

 

INGREDIENTE

  • 3 trunchiuri de somon
  • 5 morcovi tineri si frumosi
  • 5 cepe mari  
  • 5 rosii coapte bine
  • 3 ardei capia rosu
  • 1 capatana mare de usturoi
  • 1 condiment ptr peste
  • busuioc si cimbru
  • piper
  • boia dulce  
  • 200 ml vin alb
  • 50 ml de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon pe pat de legume:

Pestele l-am spalat in apa rece , i-am indepartat solzii (pffffffffffffff) si intestinele l-am condimentat cu de toate si l-am portionat in ideea de-a se patrunde mai bine . Am curatat legumele , am taiat morcovul si ceapa rondele , ardeii fasii , si usturoiul strivit putin cu lama cutitului si le-am asezat intr-o tava stropita cu ulei . Peste minunea asta de culori am aliniat bucatile de peste , am adaugat vinul , am acoperit tava cu folie de aluminiu si-am introdus la cuptor la foc potrivit (170 grade) , ptr 50-60 de minute . Cu 10 min inainte de scurgerea timpului , am indepartat folia . L-am potrivit de lichide si nu a trebuit nici intors si nici prea supraveheat .


Am servit cu paine de la Covasna , o minunatie de paine cu cartofi ... stiu romanii aia de unguri sa faca o paine , jos palaria (incredibil , dar am considerat ca nu merge cu febletea mea , mamaliga) .


A fost si-nca mai este , DELICIOS ... si-o spune un nemancator de peste .

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu maioneza de usturoi (cine doreste , eu una , am vrut sa simt gustul real al preparatului)

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

DIANA B 1

27.07.2011, 12:52

@Mena , Bun venit ... ia,

DIANA B 1

27.07.2011, 12:53

@mamaieelena , sigur , sigur

DIANA B 1

27.07.2011, 12:53

@Bunica , stie ea bunica ce-i bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

RETETA RECOMANDATA
Lambada cu salau si somon