Sos Arrabbiata pentru paste

de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras, 30 Mai 2017 | 1560 vizualizari

 

Arrabbiata este un sos italienesc in care regasim chilli, usturoi si rosii, pregatite in ulei de masline. In traducere mot a mot inseamna “furios” sau “nervos” si are legatura strict cu gradul de iutenie al ardeilor. 

 

INGREDIENTE

    • Ulei de masline – 3 linguri
    • Salote – 3 buc
    • Usturoi – 4 catei
    • Vin rosu demisec – 100 ml
    • Zahar – ½ lingurita
    • Busuioc proaspat – 6-7 frunze
    • Ardei iuti – 3-4 buc
    • Coaja rasa de la ½ lamaie
    • Suc de lamaie – 1 lingura
    • Rosii cuburi – 500 g
    • Anchois – 3 buc
    • Oregano uscat – ½ lingurita
    • Patrunjel proaspat – ½ legatura
    • Piper proaspat macinat
    • Parmezan pentru servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Arrabbiata pentru paste:



  • Incep prin a scoate semintele de la ardei;




  • Salotele le voi taia cubulete;




  • Acum pun uleiul intr-o craticioara si voi pregati totul la foc mic: aromatizez uleiul cu ardeii, ceapa si cateii de usturoi. Intre timp, dau coaja de lamaie pe razatoare si o adaug si pe ea.




  • In momentul in care usturoiul a devenit maro, il scot si sting cu vinul rosu demisec, si-l las sa se reduca, pentru a se evapora alcoolul.




  • Urmeaza sucul de lamaie si, in momentul in care a scazut de tot, adaug rosiile, putin oregano uscat si zahar pentru a mai taia din aciditatea rosiilor. Iar acum, pentru a pune in valoare gustul rosiilor, adaug 3 bucati de anchois: e o alegere personala. Daca nu va place, nu e obligatoriu sa puneti. Si pentru ca ele sunt deja foarte sarate, nu mai e cazul sa adaug sare in sos. Adaug in schimb piper.




  • Acum ca-i aproape gata, toc busuioc si patrunjel si incorporez. Adaug penne deja fierte si amestec putin cat sa se incorporeze sosul in ele.




  • Rad putin parmezan deasupra si pastele sunt numai bune de servit. E genul de sos pe care-l poti pastra in frigider cateva zile, pe care sa-l incalzesti atunci cand ti se face foame, iar tot ceea ce trebuie sa adaugi sunt pastele fierte. Si uite cum ai o masa gata in doar 8 min !





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Arrabbiata pentru paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

kytz 1

31.05.2017, 11:08

Prea buuun!

Lau 1

31.05.2017, 21:22

oanapl 1

01.06.2017, 19:30

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sos harissa