Sos caramel

de Criss in Sosuri, 1 Mar 2017 | 6494 vizualizari

 

Azi va aduc o reteta simpla dar delicioasa, de sos caramel. Cel mai bun sos caramel pe care l-ati gustat vreodata. Puteti sa-l folositi la orice desert , la inghetata, clatite, creme pentru torturi, prajituri, tarte si ce va mai trece prin minte. Reteta e luata de pe blogul Retetepapabun. Merci Gaby pentru cel mai bun caramel. Daca prima data am dat-o in bara, de aceasta data mi-a iesit perfect.

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar 
  • 50 g unt 
  • 200 ml frisca lichida Pilos 
  • 2-3 cristale sare roz de Himalaya
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos caramel:

Intr-o cratita cu maner mai lung, se pune zaharul si se topeste pana se caramelizeaza. Trebuie sa capete culoarea chihlimbarului. Atentie, sa nu se arda prea tare pentru ca devine amarui. Dupa ce tot zaharul s-a caramelizat, se ia cratita de pe foc, se adauga untul si se amesteca pana se topeste tot untul. Se adauga si frisca lichida. In acest moment, caramelul se va intari. Nu va speriati, isi revine. Se pune vasul inapoi pe foc mic si se fierbe sosul, amestecand in continuu, timp de aproximativ 10 minute. Se lasa sa se racoreasca putin si se adauga cristalele de sare. Puteti adauga si mai multa sare, daca va place caramelul sarat. Eu il prefer fara sare. Se pastreaza in borcan, in frigider, pana la doua saptamani.  Eu va garantez ca nu rezista nici doua zile, dar asta e deja alta poveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

JessyMiller 1

15.03.2017, 00:50

arata super

Criss 1

15.03.2017, 17:33

miki_a 1

10.04.2017, 16:51

Cel mai delicios sos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sos de smantana cu marar pentru dovlecei