Sos de gutui cu pulpe de pui

de mirela0911 in Sosuri, 3 Noi 2011 | 3361 vizualizari

 

Am tot vazut si auzit in ultima vreme sos de gutui si pentru ca primisem niste gutui am zis sa incerc. Am cautat pe internet si am gasit ceva. Pot sa spun ca mi-a placut foarte mult, iar mirosul care era in casa.......... nici nu pot sa-l descriu.

 

INGREDIENTE

  • 2 gutui
  • 1 lg faina
  • 1 lg zahar
  • 4-5 lg ulei
  • un praf de sare
  • pulpe de pui
  • 1/2 gutuie
  • 1 lg ulei
  • sare, piper, boia
  • 1/2 cana supa de pui
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de gutui cu pulpe de pui:

Intai am pus pulpele condimentate intr-un vas de yena. Am taiat jumatatea de gutuie in feliute pe care le-am asezat printre pulpe, am adaugat supa de pui, am acoperit vasul si l-am dat la cuptor. Dupa 20-30 minute se ia capacul si se lasa sa se rumeneasca.


Intre timp ne ocupam de sos. Cele doua gutui se spala, se curata de coaja dupa care se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita cu putina apa cat sa le acopere si se lasa la fiert sub capac la foc mic timp de 20 minute.


Separat se amesteca faina cu zaharul intr-o tigaie pe foc pana se rumenesc, apoi se adauga uleiul, se amesteca dupa care se stinge cu zeama de la gutui. Se lasa sa dea cateva clocote, amestecand intre timp. Se adauga piureul de gutui, se omogenizeaza, se potriveste de sare si zahar (daca mai e cazul) si se serveste alaturi de fripturica de pui.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de gutui cu pulpe de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mirela0911 1

05.11.2011, 09:07

Adinuta a iesit foarte bun

mirela0911 1

05.11.2011, 09:07

Miuta mersi tare mult

mirela0911 1

05.11.2011, 09:08

cris haide ca mai am niste gutui si fac pentru tine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu gutui si ciocolata