Sos de mango si rodii cu somon la cuptor

de Rux in Somon, 25 Mar 2011 | 6025 vizualizari

 

Din capitolul " Cartea de bucate regala", am ales o reteta de peste sofisticata si atat de rafinata incat pe noi ne-a cucerit pe deplin...

 

INGREDIENTE

  • Sosul:
  • 1 fruct de mango curatat si taiat in cubulete de 1 cm
  • 25 gr seminte proaspete de rodie
  • coada de la 1 fir de ceapa verde, taiata marunt
  • 1 lingura de coacaze uscate( eu am avut proaspete)
  • 2 linguri coriandru proaspat
  • 1 lingura zeama de lamaie verde( lime)  proaspat stoarsa
  • 1 lingurita ardei iuti tocati( dupa gust)
  • 1 catel de usturoi pisat
  • sare si piper proaspat macinat  
  • Somonul:
  • 4 bucati de file de somon de grosime egala( aprox 200 gr fiecare)
  • 1 lamaie verde taiata in 8 bucati pentru decor
  • 4 lingurite ulei( masline)
  • 2 lingurite coriandru macinat
  • 2 linguri zeama proaspata de lamaie verde
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 4 foi de salata verde
  • sare si piper dupa gust    
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de mango si rodii cu somon la cuptor:

Sosul:

Curatam fructul de mango, indepartam coaja si scoatem miezul pe care il vom taia in cubulete cat mai egale( pe cat posibil). Amestecam mango cu semintele de rodie, ceapa verde si coacazele intr-un vas. Coriandrul, zeama de lamaie verde, ardeii iuti pisati, catelul de usturoi pisati, sarea si piperul le amestecam intr-un bol. Adaugam compozitia cu mango si amestecam usor. Adaugam sare si piper dupa gust

Sosul il  vom tine intr-un vas de sticla la frigider o zi intreaga. Semintele de rodie ofera culoare si savoare deosebita cremei de mango. Vom scoate sosul din frigider si il vom lasa sa ajunga la temperatura camerei.

Somonul :

Incingem cuptorul la 260 grade ( al meu are maxim 250, asa ca am marit timpul de coacere) Intr-un bol mic, amestecam coriandrul, zeama de lamaie verde, cateii de usturoi pisati sarea si piperul. Punem o foaie pergament intr-o tava( am folosit de Jena) , asezam somonul cu partea solzoasa in jos. Ungem cu amestecul pregatit fiecare bucata.

In functie de preferinta lasam somonul timp de 11 minute ( in cazul acesta l-as fi lasat la 250 grade putin mai mult in jur de 15 min), sau daca il dorim mai patruns 13 minute( in cazul meu la 250 grade l-am lasat 20-25 de min) .

Eu am servit somonul cu sosul deasupra, decorat cu frunze de salata si lamaie verde.

 

 

COMENTARII (59)

crystyna78

crystyna78 1

23.01.2013, 19:10

Amestecul de mango se pune inainte de a pune pestele la cuptor sau dupa?Nu de alta ,dar in poza arata de parca s-ar pune inainte.

Rux

Rux 1

23.01.2013, 19:13

"Eu am servit somonul cu sosul deasupra, decorat cu frunze de salata si lamaie verde."

Uite scrie in text... la masa atunci cand il mananci...

crystyna78

crystyna78 1

24.01.2013, 07:29

Asta am citit,dar nu mi-a fost clar ptr ca poate fi pus langa,ca o garnitura sau peste .Si m-a dus in eroare si poza unde mango pare mai rosu si am crezut ca e gatit.Oricum ,merci!O sa incerc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!