Sos de portocale

de katty in Sosuri, 27 Ian 2016 | 1410 vizualizari

 

Am facut de curand un sos de portocale, de care m-am indragostit de la prima degustare. Se face imediat si il puteti folosi la clatite, waffle sau orice prajiturica la care vreti sa adaugati un gust dulce acrisor.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml suc proaspat stors de portocala
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • coaja rasa fin de la o portocala
  • 1 + 1/2 lingurita amidon
  • 20 g unt
  • 1 lingura coniac (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de portocale:

Intr-o craticioara punem sucul de portocale, coaja rasa, zaharul si coniacul si asezam craticioara la foc mic. Dizolvam amidonul in putina zeama de portocale din craticioara si il turnam peste restul ingredientelor.


Amestecam continuu in craticioara pana sosul se leaga (aproximativ 5-7 minute).


Dam craticioara jos si adaugam untul. Omogenizam bine si lasam sosul la racit.


Tineti cont de faptul ca sosul se va mai ingrosa dupa ce se raceste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

katty 1

29.01.2016, 07:54

Multumesc si eu pentru apreciere!

noiinbucatarie 1

21.03.2016, 15:52

bunatate!

Valclaudia 1

13.04.2016, 18:56

ce culoare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Rata cu portocale