Sos de rosii cu piept de pui si busuioc

de gaby_duceag in Pui, 17 Iul 2011 | 2835 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • 2 cani suc rosii
  • 100 ml apa
  • 5 rosii
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin alb
  • 2-3 catei usturoi
  • busuioc proaspat
  • o lingurita/doua zahar
  • ulei de masline (merge si de floarea soarelui)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii cu piept de pui si busuioc:

Simplu si bun, l-am preparat very happy ca am si io busuioc proaspat :)).


Rosiile se toaca (nu marunt). Se incinge ulei intr-o cratita. Se pun rosiile si se calesc 2-3 minute. Se stinge cu sucul de rosii. Se adauga usturoiul taiat feliute si apa si se lasa sa fiarba la foc mic.


Separat se taie cubulete pieptul de pui. Se incinge ulei intr-o tigaie, se pun bucatile de carne si se calesc usor pe toate partile. Se adauga carnea peste rosii, apoi vinul, zaharul, putina sare si busuioc tocat (dupa gust). Se pune capac si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 35-40 minute. La final gustam si mai potrivim gustul de sare si piper. Sosul trebuie sa fie scazut, grosut.


Servim cu orez, piure, paste sau mamaliguta, cu sau fara branza rasa deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii cu piept de pui si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

nadina73 1

18.07.2011, 22:30

Iar am ajuns in curtea ta am papat ,sarumana pentru masa,ca fost buna si gustoasa si bucatareasa frumoasa.Cand eram copiiiiiiiiiiiii hehe...bunica asa ne zice sa zicem cand ne ridicam de la masa

Bucataras Medi 1

19.07.2011, 18:53

ce bun trebuie sa fie..................

Angelina_Elena 1

30.01.2013, 20:16

La favorite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in sos de rosii