Sos de rosii pentru paste sau pizza

de Angelina_Elena in Sosuri, 18 Aug 2013 | 15299 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg rosii
  • 3 cepe mari
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 varf lingurita piper
  • 1 lingurita rasa oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii pentru paste sau pizza:

Curatam si spalam cepele, apoi le taiem feliute.

Intr-o cratita punem uleiul de masline la incins, apoi adaugam ceapa, usturoiul pisat si lasam sa se caleasca la foc mic, amestecand continuu.

Spalam rosiile, le curatam de coaja si cotoare, le taiem in 2 sau in 4, le punem in vasul de la blender si le mixam pana obtinem o pasta.

Eu le-am mixat in 2 ture pentru ca nu au incaput toate odata.

Dupa ce s-a calit ceapa, adaugam rosiile, amestecam si lasam sa fiarba la foc mediu, acoperind cratita cu un capac.

Trebuie sa fiarba in jur de 60-80 de minute, pana scade si prinde consistenta.

Dupa ce sosul a scazut, adaugam zaharul, sarea, piperul, oregano, amestecam si mai lasam 1 minut.

Oprim focul si lasam sa se raceasca, apoi il transferam intr-un borcan mare si il pastram la frigider.

 

TIPS-URI

1

Zaharul se adauga pentru a-i lua din aciditate sosului.

2

Sosul se patreaza in frigider pana la o saptamana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii pentru paste sau pizza" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sos dulce acrisor