Sos Pesto

de Ela68 in Pt. paste, 4 Aug 2014 | 7130 vizualizari

 

Prietenii de la Tomatina ( www.tomatina.ro) mi-au oferit spre degustare mai multe tipuri de rosii si cateva soiuri de busuioc. Pentru ca Radu Popovici a prezentat atat de bine feed-back-ul referitor la rosii, personal, fiind intru-totul de acord asupra considerentelor expuse, m-am decis sa ma opresc asupra busuiocului, de care sunt de-a dreptul indragostita.
Dintre toate soiurile, cel mai mult mi-a placut Greek Basil sau Busuiocul grecesc, cel mai parfumat si aromat. Am ales sa-l pun in valoare preparand un Sos Pesto. Va recomand sa incercati macar o data acest tip de busuioc si sa-mi spuneti daca am avut dreptate. Aproape la fel de mult mi-a placut si busuiocul rosu, pe care l-am folosit la o salata Caprese. Celelalte doua soiuri sunt cele clasice, pe care le gasim la piata sau la super-market.

 

INGREDIENTE

  • 2 maini zdravene de busuioc grecesc
  • 2 catei de usturoi
  • 40 gr seminte de pin
  • 200 gr Parmigiano
  • 100 ml ulei de masline extra virgin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Pesto:

1. Busuiocul se spala bine cu apa rece si se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie.


2. Usturoiul si semintele de pin se pun intr-un mojar zdrobindu-se pana la obtinerea unei paste omogene.


3. Adaugam si frunzele de busuioc si incercam sa le zdrobim foarte bine. Pentru ca am avut un mojar destul de mic si n-am reusit sa obtin o consistenta cremoasa, a trebuit sa transfer totul in robot si sa mixez impreuna cu uleiul pana la maruntirea acestuia.


4. Punem amestecul obtinut intr-un castron, il mixam cu Parmigiano ras si gata sosul !

TIPS-URI

1

Am gasit multe variante de Sos Pesto pe net, foarte diferite, asadar nu vad niciun inconvenient sa modificati cantitatile si sa puneti mai mult Parmigiano sau mai putin ulei, sau sa puneti in robot toate ingredientele si sa le mixati. Nu cred ca se schimba gustul atat de tare daca ne abatem putin de la "original".

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Pesto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 33 %
899.99 lei
599.99 lei

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

anca_rm 1

05.08.2014, 10:40

faina reteta de pesto

Pushaa 1

05.08.2014, 11:07

Panacris 1

13.08.2014, 16:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

5380 puncte

mirela0911

3954 puncte

oanapl

3874 puncte

RODIMUR

2979 puncte

mihaelar63

2587 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de mure

de Ancutsa 6

ieri la 17:35

Pui în crustă de cașcaval, cu ciuperci, la cuptor

de Ancutsa 6

ieri la 17:21

RETETA RECOMANDATA
Sos pesto rosu