Sos pesto cu busuioc, migdale si rosii uscate

de Catalina L in Sosuri, 15 Oct 2020 | 2485 vizualizari

 

Un sos pesto de casa facut rapid  cu ingredientele avute la indemana.

Ce bun este acest sos, puneti o lingura si veti parfuma pastele sau mancarea dvs.
Plecam in vacanta si am adunat tot busuiocul . L-am facut fara parmezan, se poate adauga dupa daca este nevoie.
Foarte bun, am facut dovlecei sotati cu el , o minunatie.

 

INGREDIENTE

  • 50 gr de foi de busuioc
  • 70 gr ulei de masline sau uleiul de la rosiile uscate
  • 3 felii de rosie uscata
  • 50 gr migdale feliate
  • 1 catel bun de usturoi
  • piper proaspat macinat
  • sare groasa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pesto cu busuioc, migdale si rosii uscate:

Spalati si scurgeti foile de busuioc. Mixati busuiocul cu restul de ingrediente mai putin uleiul. Puneti apoi uleiul treptat pana obtineti consistenta dorita. Am depus intr-un borcan sau cutie etansa si pastrat la rece. Folositi-l cu paste, la mancaruri de legume , carne sau peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pesto cu busuioc, migdale si rosii uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

oanapl 1

22.11.2020, 18:27

Delicios!

Adrianele 1

15.12.2020, 21:33

Minunat!

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 15:08

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chutney de mere si pere