Sote de ciuperci cu piept de pui si usturoi

de Merisor in Pui, 26 Feb 2015 | 11153 vizualizari

 

Am vrut sa fac initial o ciulama, dar n-am avut toate ingredientele necesare, asa ca am facut rapid aceasta mancarica, pe care tot rapid am mancat-o cu mamaliguta calda.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept de pui
  • 500 gr ciuperci proaspete
  • 2 cepe
  • 2 capatani usturoi
  • aprox. 0,5 cm radacina de ghimbir
  • 50 gr unt
  • 30 ml ulei
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • maghiran
  • 2 bucati gogosar murat
  • 1/2 legatura patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de ciuperci cu piept de pui si usturoi:

Spalam pieptul de pui, il stergem bine si il portionam in cubulete, apoi il asezonam cu sare si piper.

Spalam ciupercile, le indepartam pelicula de pe palariute si le tocam mai marunt, inclusiv coditele.

Curatam ceapa si o tocam solzisori.

Curatam usturoiul si il presam.

Curatam ghimbirul si il dam pe razatoare.

Patrunjelul il spalam si il tocam marunt.

Punem untul cu uleiul intr-o tigaie incapatoare, iar cand se topeste untul adaugam bucatile de piept de pui si le sotam cateva minute intorcandu-le de pe o parte pe alta.

Adaugam apoi ceapa, iar dupa cateva minute, ciupercile bine scurse si ghimbirul ras.

Asezonam cu sare si condimente, adaugam si foile de dafin, acoperim tigaia si lasam mancarea la foc mediu aproximativ 20 de minute, sau pana cand ciupercile sunt bine patrunse.

Adaugam usturoiul presat si gogosarul taiat julien, amestecam usor cu o spatula si mai lasam vasul pe foc 5 minute, dupa care stingem focul si adaugam patrunjelul verde.

Este o mancare tare buna, servita cu mamaliguta!

TIPS-URI

1

Gogosarul poate fi inlocuit cu ardei copt si de asemeni se pot adauga rondele de ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de ciuperci cu piept de pui si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu sote de ghebe