Sote de ciuperci cu piept de pui si usturoi

de merisor in Pui, 26 Feb 2015 | 4794 vizualizari

 

Am vrut sa fac initial o ciulama, dar n-am avut toate ingredientele necesare, asa ca am facut rapid aceasta mancarica, pe care tot rapid am mancat-o cu mamaliguta calda.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept de pui
  • 500 gr ciuperci proaspete
  • 2 cepe
  • 2 capatani usturoi
  • aprox. 0,5 cm radacina de ghimbir
  • 50 gr unt
  • 30 ml ulei
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • maghiran
  • 2 bucati gogosar murat
  • 1/2 legatura patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de ciuperci cu piept de pui si usturoi:

Spalam pieptul de pui, il stergem bine si il portionam in cubulete, apoi il asezonam cu sare si piper.


Spalam ciupercile, le indepartam pelicula de pe palariute si le tocam mai marunt, inclusiv coditele.


Curatam ceapa si o tocam solzisori.


Curatam usturoiul si il presam.


Curatam ghimbirul si il dam pe razatoare.


Patrunjelul il spalam si il tocam marunt.


Punem untul cu uleiul intr-o tigaie incapatoare, iar cand se topeste untul adaugam bucatile de piept de pui si le sotam cateva minute intorcandu-le de pe o parte pe alta.


Adaugam apoi ceapa, iar dupa cateva minute, ciupercile bine scurse si ghimbirul ras.


Asezonam cu sare si condimente, adaugam si foile de dafin, acoperim tigaia si lasam mancarea la foc mediu aproximativ 20 de minute, sau pana cand ciupercile sunt bine patrunse.


Adaugam usturoiul presat si gogosarul taiat julien, amestecam usor cu o spatula si mai lasam vasul pe foc 5 minute, dupa care stingem focul si adaugam patrunjelul verde.


Este o mancare tare buna, servita cu mamaliguta!

 

TIPS-URI

1

Gogosarul poate fi inlocuit cu ardei copt si de asemeni se pot adauga rondele de ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de ciuperci cu piept de pui si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Andra_Constantinescu 1

01.03.2015, 13:39

Ligia Bxl 1

09.03.2015, 20:51

ce bun

monik80 1

10.03.2015, 15:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Carne de porc cu sote de ciuperci