Sote de mazare cu piept de pui

de MyCookingLife in Pui, 28 Iul 2011 | 4850 vizualizari

 

Mie oricum imi place mazarea, dar sotata in unt si aromatizata cu morcov rumenit, este excelenta! Este o reteta de vara, usoara, rapida, tocmai buna de pus in practica, atunci cand vii de la serviciu obosit! ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mazare proaspata sau decongelata fiarta timp de 10 minute
  • 4 morcovi potriviti fara coaja si taiati rondele
  • 2 bucati piept de pui potrivite dezosate si taiate cuburi cat o nuca
  • 100 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 catei usturoi feliati subtire
  • cateva crengute de marar tocat foarte marunt
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de mazare cu piept de pui:

Se calesc la foc mic cuburile de piept de pui, morcovul si usturoiul in jumatate de unt si 1 lingura de ulei, pentru vreo 10-15 minute (pana cand puiul isi schimba culoarea si morcovul se inmoaie). Se adauga mazarea semi-fiarta 10 minute in apa sarata si scursa bine, restul de unt si mararul. Lasam la foc mic, mestecand des, pana ce lichidul scade si mazarea este moale, iar morcovul usor rumenit. Se serveste cald, cu un pahar de vin alb.

TIPS-URI

1

Este mai bun acest sote, daca morcovii apuca sa se rumeneasca!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de mazare cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

DIANA B 1

29.07.2011, 14:17

Aici nu te pagubesc ... trebuia sa-mi fie administrate mai multe nuiele , sa mananc si mazare si supa

adry88 1

05.08.2011, 12:10

MyCookingLife 1

06.08.2011, 01:32

Multumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu soia si sos de rodii