Sote de morcovi cu piept de pui la temperatura joasa

de danakarin in Mancaruri de legume, 19 Mar 2013 | 3456 vizualizari

 

Mi-am adus aminte ce des facea bunica aceasta mancare de morcovi....

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de piept de pui
  • 50 g de sare pentru saramura
  • o lingurita de kurkuma
  • 700 g de morcovi
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • O lingurita de coaja de lamaie
  • 2 felii de lamaie
  • o lingura de faina
  • 2 lingurite de zahar
  • sare dupa gust
  • Patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de morcovi cu piept de pui la temperatura joasa:

Pieptul de pui il punem cu o seara inainte intr-o saramura ( 50 g de sare la 1 l de apa) a doua zi il scoatem, il stergem bine, il ungem cu un amestec de ulei si kurkuma ( poate sa si lipseasca) si il puteti unge si cu o nuca de unt moale) si il plasam in cuptor la temperatura joasa, cam 90-100  grade,  2 ore. Sub fiecare bucata de piept plasam o felie de lamaie. 

In acest timp curatam morcovii, ii dam pe razatoare si ii calim amestecand din cand in cand in 2 linguri de ulei. Cand s-au inmuiat un pic adaugam usturoiul pisat, presaram o lingura de faina si turnam cam un pahar de apa si lasam fiertura sa fiarba la foc mic. Putin inainte sa fie gata dregem gustul cu zahar, sare si coaja de lamaie rasa. La sfarsit adaugam o lingurita de patrunjel verde tocat. Mancarea trebuie sa fie scazuta, morcovii fierti dar nu terci....

Scoatem pieptul de pui, il lasam sa se odihneasca 10 minute, dam cuptorul la maxim si bagam puiul inapoi sa faca o crusta crocanta. Eu am sarit peste faza asta, caci a avut o culoare frumoasa de la curcuma. Puteti servi alaturi de cartofi copti in cuptor. Eu am avut galuste din aluat de cartofi, cumparate gata pe care le-am prajit in unt. 

 

TIPS-URI

1

Curcuma face parte din categoria mirodeniilor indiene si este baza prafului de curry.

COMENTARII (10)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

19.03.2013, 11:55

super

MotanLaOale

MotanLaOale 1

19.03.2013, 17:57

danakarin

danakarin 1

19.03.2013, 20:33

Am ajuns acasa tarziu, dupa o zi grea, dar m-am bucurat de aprecierile voaste, va multzumesc la toti! > : D <

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!