Spaghete Bolognese cu rosii uscate la soare

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 15 Apr 2016 | 709 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ulei de masline
  • 3 fasii bacon
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 250 grame carne de vita tocata, degresata, bio
  • 100 ml vin rosu de buna calitate
  • 125 grame rosii uscate la soare
  • 400 grame rosii in bulion
  • 250 grame spaghete din faina integrala
  • Parmezan
  • ulei de masline extra virgin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete Bolognese cu rosii uscate la soare:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.


Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si sa calesc baconul taiat bucati, ceapa si usturoiul tocate si frunzele de rozmarin, 5 minute, pana se inmoaie.


Se adauga carnea tocata, se rupe in bucati cu ajutorul unui spatule si se lasa sa se prajeasca cateva minute. Se adauga vinul si se lasa pana se evapora alcoolul.


Intre timp, se transforma rosiile in pasta cu ajutorul unui blender. Se adauga in tigaie, impreuna cu rosiile in bulion.


Se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor, se acopera cu un capac si se lasa 1 ora la cuptor. Se indeparteaza capacul dupa 30 de minute si se mai adauga apa din cand in cand daca este nevoie.


Se fierb spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg, pastrand o parte din apa in care au fiert.


Se adauga peste sos impreuna cu o mana de Parmezan ras si ulei de masline extra virgin. Se mai adauga din apa in care au fiert pastele, daca este nevoie, pentru a obtine un sos onctuos.


Se decoreaza cu parmezan ras si ulei de masline extra virgin.

 

TIPS-URI

1

In imagine, cu fasole verde gatita la aburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete Bolognese cu rosii uscate la soare" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Camelya 1

15.04.2016, 20:40

mamaieelena 1

15.04.2016, 21:50

marcela1979 1

16.04.2016, 08:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Conopida in crusta de bere