Spaghete Bolognese cu rosii uscate la soare

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 15 Apr 2016 | 982 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ulei de masline
  • 3 fasii bacon
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 250 grame carne de vita tocata, degresata, bio
  • 100 ml vin rosu de buna calitate
  • 125 grame rosii uscate la soare
  • 400 grame rosii in bulion
  • 250 grame spaghete din faina integrala
  • Parmezan
  • ulei de masline extra virgin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete Bolognese cu rosii uscate la soare:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.


Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si sa calesc baconul taiat bucati, ceapa si usturoiul tocate si frunzele de rozmarin, 5 minute, pana se inmoaie.


Se adauga carnea tocata, se rupe in bucati cu ajutorul unui spatule si se lasa sa se prajeasca cateva minute. Se adauga vinul si se lasa pana se evapora alcoolul.


Intre timp, se transforma rosiile in pasta cu ajutorul unui blender. Se adauga in tigaie, impreuna cu rosiile in bulion.


Se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor, se acopera cu un capac si se lasa 1 ora la cuptor. Se indeparteaza capacul dupa 30 de minute si se mai adauga apa din cand in cand daca este nevoie.


Se fierb spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg, pastrand o parte din apa in care au fiert.


Se adauga peste sos impreuna cu o mana de Parmezan ras si ulei de masline extra virgin. Se mai adauga din apa in care au fiert pastele, daca este nevoie, pentru a obtine un sos onctuos.


Se decoreaza cu parmezan ras si ulei de masline extra virgin.

 

TIPS-URI

1

In imagine, cu fasole verde gatita la aburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete Bolognese cu rosii uscate la soare" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Camelya 1

15.04.2016, 20:40

mamaieelena 1

15.04.2016, 21:50

marcela1979 1

16.04.2016, 08:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
"Carbonara" dietetica cu pesto de mazare