Pui prajit

de xana in Jamie Oliver, 18 Ian 2018 | 9169 vizualizari

 

Adio KFC! Cel mai bun pui prajit pe care l-am mancat vreodata, crocant la exterior si carnea suculenta. Am adaptat foarte putin reteta lui Jamie Oliver.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui si ½ de piept cu tot cu os
  • 700 ml apa
  • 100 gr zahar brun
  • 100 gr sare groasa
  • 1 lingurita piper macinat
  • 4 foi de dafin
  • 4 catei de usturoi
  • o mana de fire de cimbru proaspat
  • 300 ml lapte gras (sau buttermilk)
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 200 gr faina de grau
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1 lingurita paprika
  • 1 lingurita usturoi praf
  • 1 lingurita ceapa praf
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui prajit:

Punem o oala pe foc cu 350 ml de apa, 1 lingurita piper macinat, 4 foi de dafin, 4 catei de usturoi intregi, 100 gr sare, 100 gr zahar brun si jumatate din cantitatea de cimbru proaspat. Cand incepe sa fiarba dam deoparte, adaugam restul de apa si lasam pana se raceste complet.

Taiem pulpele si pieptul in jumatati si facem cate 2-3 taieturi pe una din laturi apoi le asezam in amestecul de mais sus si le dam la frigider pana a doua zi sau cel putin 12 ore.

Dupa acest timp le scoatem din marinata si le punem in butter milk. Eu nu am avut buttermilk asa ca am amestecat 300 ml de lapte gras cu o lingura de zeama de lamaie, l-am lasat sa se odihneasca 10 minute apoi l-am amestecat cu carnea. Dam din nou la frigider pentru 8 ore.

Amestecam cele 200 gr de faina cu praful de copt, paprika, usturoiul, ceapa, putina sare si piper.

 Trecem bucatile de carne prin amestecul de faina si le prajim in ulei incins atat cat sa se rumeneasca. Le scoatem apoi pe o tava, distribuim deasupra restul de cimbru proaspat uns doar putin cu ulei si dam la cuptorul preincalzit la 170ºC, pentru 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui prajit" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta Tom Kha Gai - Supa tailandeza de pui - Nr.4 din Best soups in the World