Spaghete Carbonara

de Ela68 in Spaghete, 14 Ian 2014 | 58338 vizualizari

 

Intreaga blogosfera culinara comenteza indelung daca reteta originala de spaghete carbonara contine sau nu smantana. Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, las la latitudinea fiecaruia alegerea ingredientelor. Dupa ce le-am preparat de multe ori, mi-am dat seama de faptul ca sunt destul de grele, asadar concluzia (mea) e una singura : le recomand fara smantana. Ies mai light si starea de dupa este mult mai confortabila.
Faceti abstractie ca am enumerat-o la ingrediente, eu asa le voi prepara de azi inainte, fara smantana.
Referitor la partea cu ouale crude, nu va ingrijorati, cand se combina cu spaghetele fierbinti, abia strecurate de apa in care au fiert, se coaguleaza aproape instantaneu. Dar nu-mi fac probleme din punctul asta de vedere, doar mancati Tiramisu !

 

INGREDIENTE

  • 500 gr spaghete ( folosesc Barilla )
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • 250 gr bacon crud
  • 200 ml smantana lichida ( optional )
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr grana padano ( sau parmezan )
  • frunze de salvie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete Carbonara:

1. Baconul taiat felii se pune la rumenit intr-o tigaie timp de 4-5 minute. Pentru un plus de aroma se adauga doi, trei catei de usturoi.


2. Galbenusurile se bat intr-un castron, se adauga smantana ( sau nu , daca le preferati fara ) si se amesteca cu parmezanul dat pe razatoarea mica. Se opresc 2-3 linguri de parmezan pentru decor.


3. Se fierb pastele cu 1 lingurita de sare conform instructiunilor de pe pachet, iar cand sunt gata se scurg bine si se toarna peste ele amestecul de parmezan si kaiserul rumenit bine. Se amesteca bine pana ce oul este bine coagulat. Cine doreste o aroma deosebita, poate adauga cateva frunze de salvie proaspata.Noua ne place mult aroma si se potriveste foarte bine.


4. Se servesc fierbinti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete Carbonara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Bya Ralu 1

03.05.2014, 17:33

bune

Ela68 1

03.05.2014, 20:21

babi5 1

07.10.2014, 06:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paste Carbonara