Spaghete cu branza si stafide

de Merisor in Spaghete, 20 Mar 2014 | 10593 vizualizari

 

Pe cat de simpla este reteta, pe atat de buna este!!!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr spaghete cu ou, baneasa
  • 600 gr branza putin sarata
  • 4 oua
  • 50 gr stafide
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4 linguri de zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 50 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu branza si stafide:

Punem apa cu sarea la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, adaugam spaghetele rupte in doua sau in trei, in functie de vasul in care le vom prepara, sau in functie de preferinte.

Putem sa le punem si intregi, daca vasul in care le fierbem ne permite.

Le lasam sa fiarba pana cand isi vor dubla volumul, apoi vom scurge apa si le vom trece prin jet de apa rece.

Intr-un bol sfaramam branza cu o furculita, sau daca este mai tare o dam pe razatoare.

Adaugam zaharul, stafidele hidratate in putina apa timp de 30 de minute, coaja rasa de lamaie si doua oua.

Omogenizam bine totul.

Ungem un vas termorezistent cu unt si asezam in el jumatate din spaghetele racite, apoi adaugam branza si deasupra restul spaghetelor.

Dam vasul la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade.

Dupa cele 15 minute, amestecam 2 oua cu smantana si zaharul vanilat si turnam amestecul rezultat peste spaghete nivelandu-l uniform.

Dam din nou vasul la cuptor pentru 10-15 minute pana se formeaza o frumoasa crusta aurie, deasupra.

Se pot servi spaghetele cu branza atat calde cat si reci.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu kaizer şi legume la cuptor