Spaghete cu chiftele în sos italian

de Satisfyyourcravings in Spaghete, 11 Sep 2013 | 2518 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 150 grame carne tocată de vită
  • 150 grame carne tocată de porc
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 ou
  • sare/piper
  • Pentru sos:
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă tocată
  • 3 căţei de usturoi, tocaţi
  • 150 ml vin roşu de bună calitate
  • 2 cutii (800 grame) de roşii în bulion, tocate
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat
  • sare/piper
  • +
  • spaghete
  • Parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu chiftele în sos italian:

Se amestecă toate ingredientele necesare pentru chiftele cu puțină apă caldă, folosind o furculiță, apoi cu mâinile se formează mici bile de mărimea dorită.


Într-o tigaie se toarnă îndeajuns ulei pentru a prăji chiftele. Se gătesc până devin ușor maronii, apoi se scot pe prosoape de hârtie.


Se aruncă uleiul folosit la prăjit, dar nu se curăță tigaia. În aceeași tigaie, se toarnă puțin ulei de măsline, apoi se adaugă ceapa care se sotează 5-10 minute, până devine sticloasă.


Se adaugă usuturoiul care se gătește pentru 1 minut. Se adaugă vinul și se lasă 3 minute la foc mare, până când tot alcoolul s-a evaporat. Se adaugă roșiile, pătrunjelul, sare și piper.


Se așează chiftelele înapoi în tigaie, se acoperă și se lasă la foc mic 25-30 de minute până când chiftele sunt gătite în interior.


Spaghetele se gătesc conform instrucțiunilor de pe ambalaj.


Se servesc cu sos, chiftele, parmezan ras și pătrunjel proaspăt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu chiftele în sos italian" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

laura_n 1

11.09.2013, 14:54

o prezentare frumoasa, ca de obicei

Rocsi 1

11.09.2013, 19:59

Atat de apetisante

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Paste cu chiftelute la cuptor