Spaghete cu parmezan si carciofi

de adasev12 in Spaghete, 11 Mai 2012 | 3197 vizualizari

 

cele ami simple paste care se pot face, dar simplitatea este invers proportionala cu savoarea si gustul placut al lor..am vazut reteta recent pe un post de televiziune, si mi-a palcut mult...si o fac des, ca se face repede si e si buna...poate va conving sipe voi sa o incercati...

 

INGREDIENTE

  • 300 g spaghete
  • 100 g parmezan ras
  • o lg de smantana
  • 3 carciofi( anghinare) proaspete sau din borcan
  • patrunjel si busuioc verde
  • 2 lg ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu parmezan si carciofi:

Pastele se pun la fiert in apa cu sare si se fac conform instructiunilor.


Separat intr-o tigaie se incinge uleiul si se prajesc foarte bine carciofii...acestia se curata mai intai, daca sunt proaspeti, se taie apoi in 5-6 buc. Asta e partea mai neplacuta., curatatul carciofilor...dar merita . Se prajesc bine pe toate partile sa se faca crocanti.


Se pun parmezanul si smantana intr-un bol si se pune deasupra un polonic mai mic de apa de la paste. Se omogenizeaza. Se pune si patrunjel verde tocat.


Se scurg pastele si se pun peste branza, se amesteca bine. Se iau cu un polonic si o furculita si se ruleaza apoi se pun in farfurie, iar deasupra se pun carciofii crocanti, cu tot cu faramiturile lasate in cratita. Se mai pot pune cateva frunzulite rupte cu mana de busuioc verde, cui ii palce.


Garantat ca sunt bune!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu parmezan si carciofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Lau 1

12.05.2012, 09:24

bune

Rocsi 1

13.05.2012, 15:25

adasev12 1

13.05.2012, 16:38

deyu, sufletista, rocsi...ms fetele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de rosii si carnaciori