Spaghete cu sos Basilico, Emmentaler si Gouda

de Cris2711 in Spaghete, 2 Mai 2015 | 1314 vizualizari

 

Cand stam mai bine cu timpul preparam noi sosul ,cand nu avem timp suficient apelam la sosurile Barilla.Sunt foarte bune si un borcan de 400 gr. e suficient pentru noi doi.
Apoi mai este nevoie de branza rasa Gouda si Emmentaler .

 

INGREDIENTE

  • 500 g spaghete
  • 3 linguri ulei de masline (1 lingura pentru fiertul spaghetelor si doua pentru calit usturoiul cu rosiile tocate)
  • 1 borcan sos Basilico de la Barilla (400 g)
  • 200 g branza rasa Emmentaler
  • 150 g branza rasa Gouda
  • 100 g rosii tocate marunt
  • 1 catel de usturoi
  • 100 ml smantana lichida
  • sare
  • piper mozaic
  • busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu sos Basilico, Emmentaler si Gouda:

Intai se pune apa la fiert ,intr-o oala mijlocie, pentru spaghete.


Cand fierbe se introduc spaghetele in ea si se lasa la fiert dupa instructiunile de pe pachet.


Se fierb la foc mediu, cand sunt gata se strecoara de apa.


Intr-o oala se pune ulei de masline,cam doua linguri si cand s-a incins se adauga usturoiul pisat. Se caleste dar nu prea mult, altfel primeste un gust amar.


Apoi se adauga rosiile, sosul Basilico, sarea si piperul.


Apoi se adauga un pahar cu apa.


Se lasa sa fiarba la foc mic,pana se formeaza un sos.


Apoi se adauga spaghete peste sos si se adauga smantana.


Se adauga si cele doua tipuri de branza rasa.


Se orneaza cu busuioc.


Se serveste cu o salata verde proaspata .

 

TIPS-URI

1

In apa in care gatesti Spaghete se pune putin ulei,asa nu se lipesc una de cealalta.

2

Trebuie sa fie "al dente"

3

In salata se pot adauga si rosii.

4

branza se poate pune si jumatate peste Spaghetti iar cealalta jumatate se pune intr- un castronel si se serveste pe masa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos Basilico, Emmentaler si Gouda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Cris2711 1

03.05.2015, 21:47

Menuc cand faci vin la masa

mena29 1

03.05.2015, 22:03

Aurelia 07_07 1

07.05.2015, 09:30

Si voi ? Noi am avut ieri !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!