Spaghete cu sos de rosii si carne de vita

de Meea in Spaghete, 1 Iun 2017 | 12128 vizualizari

 

 Săptămâna trecută am fost la țară, al doilea loc preferat al meu în care îmi place să gătesc! De ce? Nu se compara gătitul afară și ciripitul păsărelelor în curtea din față în timp ce gătești, cu absolut nicio ipostază de la oraș! Știu că știți la ce mă refer! 

          Și cum știți și cât de mult iubesc pastele, nu se putea ca de data aceasta să nu le prepar și la țară. Iubesc faptul ca pot găti afară, dar iubesc faptul ca pot găti cu fructele/ legumele din propria-mi grădina! (Propria sună deja autoritar, nu este chiar grădina mea, dar eu așa o consider haha:)) ). Cunoașteți sentimentul acela în care dimineața mergeți în grădina și culegeți legumele, le spălați bine și vă apucati de gătit în aer curat? Soarele vă zâmbește, păsărelele încearcă să vă creeze atmosfera ideală și vântul adie ușor... păi cam așa fusese ziua în care am pregătit această rețetă delicioasă! Mi-e dor acum.... vă scriu această rețetă stând pe balcon și, NU SE COMPARĂ! Mă gândesc serios să merg la țară cât de curând....dar ce să gătesc pentru voi data viitoare? 

          Și totuși, nu v-am întrebat: care este locul vostru preferat în care vă place să gătiți?

 

INGREDIENTE

  • 400 g spaghete
  • 2 cepe
  • 450 g carne de vită
  • 150 g ciuperci Champignon (de câmp au fost ale mele)
  • 3 roșii
  • 4 căței de usturoi
  • 4 linguri pastă tomată
  • pătrunjel
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 1 cană de apă
  • 4 linguri de apa + 3 linguri făină (pentru îngroșatul sosului)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu sos de rosii si carne de vita:

    Preparăm spaghetele conform indicațiilor de pe ambalaj.  

     Tăiem ceapa mărunt și o punem la călit în puțin ulei. Punem peste carnea tăiată bucățele mici, ciupercile spălate și tăiate cuburi și jumătate de cană de apă. Lăsăm pe foc amestecul, până când carnea este făcută complet (dacă nu este suficient de gătită, carnea va căpăta o textura gumoasa și știu ca nu vreți asta!). 

    Separat, tăiem roșiile cuburi și le punem la călit în puțin ulei. Când roșiile s-au înmuiat, punem peste carnea și ciupercile, pasta de roșii, restul de apă usturoiul și condimentele. *La acest pas, puteți adăuga apă în funcție de cât de mult sos doriți să obțineți.
          *Pentru a îngroșa sosul, urmează să amestecați cele 4 linguri de apă cu făina. Din nou, puteți să adăugați câtă apă și făină doriți, în funcție de cât de gros vreți sa fie sosul. Ideea este ca amestecul să fie o pastă omogenă, deoarece dacă adăugați doar făina sau amestecul nu este omogen, se vor forma cocoloașe.

    Lăsăm sosul pe foc 10-15 minute.Când sosul este gata, îl servim cu pastele fierte și brânzică, dupa gust!

Poftă bună!  

TIPS-URI

1

reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2017/05/spaghete-cu-sos-de-rosii-si-carne-de.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos de rosii si carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosii