Spaghete cu sos de zacusca

de alba_zori in Spaghete, 15 Iul 2012 | 5920 vizualizari

 

Am avut si eu niste verdeturi si am facut o zacusca dupa posibilitatile mele,dar a iesit foarte buuna. Tanjeam dupa gustul acela din copilarie,imi placea foarte mult pe paine.Acum am incercat si cu spaghete,mi-a placut mult,deci postez si eu.Sper sa va placa si voua.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa mica
  • 2 dovlecei
  • 7 ardei rosii sau verzi
  • 2 vinete
  • 5 rosii
  • ulei de masline
  • sare
  • frunze de busuioc
  • o bucatica de ardei iute
  • 150 gr spaghete
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu sos de zacusca:

Am curatat verdeturile,am rozolit putin ceapa intr-o tigaie incapatoare cu ulei de masline si un pic de apa,am adaugat si verdeturile pe rand,am pus capacul si am lasat la copt.

Am amestecat din cand in cand.

Dupa ce s-au uscat verdeturile am adaugat iar un pic de apa calda si s-au preparat in 30 minute aproape,

La urma am am adaugat si frunzulitele de busuioc pentru un gust mai pronuntat,

Am luat storcatorul de rosii si am dat toate verdeturile prin ea ca sa elimin eventuale cojite de la ardei si sa le pot digera mai bine,am sarat,am adaugat si bucatica de ardei iute, asa numai pentru un gust mai piscacios,am invartit de cateva ori si am indepartat de pe foc ardeiul iute.

Am pus apa la fiert,pastele si in 11 minute erau gata spaghetele,le-am asezat in farfurie si condimentat cu cateva linguri de sos de zacusca,ornat cu frunzulite de busuioc si gata,foarte bun!

Restul de sos il savurez pe felii de painica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos de zacusca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete Bolognese "A la Panacris!"