Spaghete cu vita-s sos de rosii

de ionix in Spaghete, 5 Dec 2009 | 6417 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • circa 250 g spaghete
  • 500 g mushi de vita taiat feliute
  • o cana suc de rosii
  • 1/2 ardei gras rosu taiat cubulete
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 2 lingurite zahar brun
  • 2 rosii taiate cubulete
  • 7-8 catei usturoi
  • patrunjel
  • 2 linguri ulei
  • o jumatate de cana cu apa
  • sare, piper, busuioc tocat
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu vita-s sos de rosii:


Carnea de vita taiata felii se pun in apa rece cu sare circa o ora, schimband apa din cand in cand.


Intr-un ceaun sau o oala se incinge uleiul si se pune la inabusit carnea de vita, acoperind ceaunul cu un capac. Cand incepe sa capete culoare albuie se pune jumatate din usturoi taiat feliute, ardeiul gras si rosiile. Se adauga si apa si se lasa la inabusit circa 60 de min, acoperind cu un capac oala, daca mai este nevoie mai adaugi apa din cand in cand pentru a se putea inabusi bine. Apoi se adauga sucul de rosii, restul de usturoi si se lasa la inabusit din nou. Cand carnea a inceput sa fiarba bine se adauga zeama de lamaie, zaharul, sarea, piperul si busuiocul. Se gusta sosul dupa circa 15 minute pentru a vedea gustul si mai adaugi sare, piper, zahar sau zeama de lamaie dupa preferinta.



Se fierb spaghetele al dente iar apoi se dau printr-un jet de apa rece. Se pun iar in oala in care au fiert si se pune peste sosul cu carnita. Se mai lasa inca circa 5 minute pentru a patrunde gustul sosului in spaghete.


Se mananca atat reci cat si calde presarand peste patrunjel proaspat tocat.



Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu vita-s sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Michelle 1

05.12.2009, 15:23

ionix 1

05.12.2009, 15:28

dap Oana, bun bun mersic Michelle

pana_luminita 1

07.12.2009, 08:25

bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu sos tomat