Spaghete de dovlecel cu usturoi la cuptor

de RuxyRux in Salate, 11 Mar 2014 | 9060 vizualizari

 

O nebunie...va garantez ca va lingeti degetelele :)

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei maricei
  • 1 capatana de usturoi
  • o canita de ulei de masline extravirgin
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • turmeric( un praf bun)
  • sare
  • piper
  • otet de Modena( sau ce aveti)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete de dovlecel cu usturoi la cuptor:

Pentru a face spaghetele aveti nevoie de o razatoare speciala, daca nu aveti, puteti folosi razatoarea normala pe partea cu gauri mari. 

Dovleceii gata razuiti se amesteca bine cu ulei de masline,  turmeric, zeama de lamaie, sare si piper si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc 30 de minute la 200 de grade.

Cand sunt gata ii scoatem intr-un vas adanc scurgandu-i din foaia de copt cu tot cu zeama ramasa.

Se pune deasupra otetul si apoi usturoiul zdrobit si se amesteca cu o paleta. Potrivim gustul de sare numai daca mai simtim nevoia.

Sunt o bunatate, seamana bine cu salata de dovlecei clasica (varianta prajita).

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete de dovlecel cu usturoi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 600 lei
3599.99 lei
2999.99 lei

Prima Latte III rosu

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (42)

gaby_gabytza 1

14.03.2014, 11:16

bune

tanyapatap 1

02.05.2014, 19:05

CE MULT IMI PLAC!!

RuxyRux 1

02.05.2014, 19:46

Chiar o nebunie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert clafoutis cu mere si stafide

de RODIMUR 8

ieri la 21:15

Ciorba de conopida cu carnati si smantana

ieri la 18:23

Paine la vas ceramic Crock Pot + focaccia

ieri la 17:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tagliatelle cu ton si hribi
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert clafoutis cu mere si stafide

de RODIMUR 8

ieri la 21:15

Ciorba de conopida cu carnati si smantana

ieri la 18:23

Paine la vas ceramic Crock Pot + focaccia

ieri la 17:44

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei crocanti la cuptor