Spaghete integrale cu rosii cherry si ricotta la cuptor

de Satisfyyourcravings in Spaghete, 1 Noi 2016 | 381 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ulei de masline
  • 15 grame cimbru proaspat
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 500 grame rosii cherry
  • 250 grame ricotta
  • 320 grame spaghete integrale
  • 75 grame rucola
  • otet balsamic (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete integrale cu rosii cherry si ricotta la cuptor:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Se indeparteaza frunzele de pe crengutele de cimbru si se amesteca cu 3 linguri ulei de masline. 

Se taie usturoiul felii si se adauga peste cimbru, impreuna cu sare, piper si coaja de lamaie. 

Se stropeste ricotta cu uleiul aromatizat si se aseaza in centrul unei tavi pentru cuptor. Cu restul de ulei se stropesc rosiile si se aseaza si acestea in tava, langa ricotta. 

Se gatesc in cuptorul fierbinte 40 de minute. 

Cu 10 minute inainte de a scoate ricotta de la cuptor, se fierb pastele in apa sarata conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg, pastrand o parte din apa in care au fiert. 

Se transfera ricotta pe o farfurie. 

Rosiilor li se indeparteaza coditele daca sunt inca atasate, se adauga putin din apa in care au fiert pastele in tava cu rosii, amestecand cu o lingura din lemn pentru a desprinde eventualele bucati arse. 

Se adauga spaghetele in tava, se stropesc cu suc de lamaie, sare si piper si se amesteca bine. 

Se rupe ricotta bucati si se aseaza peste spaghete, impreuna cu rucola si eventual, otet balsamic.

 

RETETA IN IMAGINI

Spaghete integrale cu rosii cherry si ricotta la cuptor-0
Spaghete integrale cu rosii cherry si ricotta la cuptor-1
Spaghete integrale cu rosii cherry si ricotta la cuptor-2

COMENTARII (9)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

01.11.2016, 23:22

dantes

dantes 1

02.11.2016, 10:35

Bune!

anca_rm

anca_rm 1

02.11.2016, 12:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!