Spaghetti Alio e Olio

de Mimi_miss_u in Spaghete, 6 Oct 2012 | 2364 vizualizari

 

Pentru marii amatori de paste! Pana sa fac si eu aceasta reteta nu credeam ca o sa imi placa atat de mult.

 

INGREDIENTE

  • 500 g spaghete
  • sare
  • piper
  • 6 catei usturoi taiati felii subtiri
  • 1/2 cana ulei de masline
  • 1 praf de fulgi de chilli
  • 1/4 cana patrunjel tocat
  • 1 cana parmezan
  • 1 lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti Alio e Olio:

Fierbem pastele, eu folosesc o regula simpla si anume le fierb exact cat scrie pe pachet in apa cu sare.


Tocam usturoiul in felii subtiri si patrunjelul marunt.


Punem uleiul de masline la incins intr-o tigaie si adaugam usturoiul. Dupa ce am adaugat usturoiul lasam focul mic, cat se poate de mic si il mai lasam pe foc pana incepe sa capete culoare. Cand usturoiul incepe sa capete o culoare aurie punem un polonic de apa fierbinte de la paste si oprim focul.


Cand pastele s-au fiert le scurgem, le punem intr-un castron mare, adaugam uleiul cu usturoi, fulgii de chilli, piper, o mare parte din parmezan, untul si patrunjelul. Mai pastram niste parmezan pentru ornat. Amestecam totul punem restul de parmezan si servim fierbinte.


Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

cele mai bune paste sunt cele originale, dar sunt greu de gasit si mai scumpe. Cand avem buget putem folosi pastele Dececco sau Barilla (originale italienesti, primele sunt mult mai bune), cand nu avem buget folosim unele de la noi dar de buna calitate cum ar fi Panzanni.

2

uleiul sa NU fie extravirgin pentru ca acela este prea puternic, deci ulei de masline de gatit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti Alio e Olio" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Lau 1

06.10.2012, 22:37

jolygina 1

10.10.2012, 18:55

Bya Ralu 1

12.10.2012, 17:28

e super buna!si mie imi plac mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Spaghete bolognese