Spaghetti Alio e Olio

de Mimi_miss_u in Spaghete, 6 Oct 2012 | 3564 vizualizari

 

Pentru marii amatori de paste! Pana sa fac si eu aceasta reteta nu credeam ca o sa imi placa atat de mult.

 

INGREDIENTE

  • 500 g spaghete
  • sare
  • piper
  • 6 catei usturoi taiati felii subtiri
  • 1/2 cana ulei de masline
  • 1 praf de fulgi de chilli
  • 1/4 cana patrunjel tocat
  • 1 cana parmezan
  • 1 lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti Alio e Olio:

Fierbem pastele, eu folosesc o regula simpla si anume le fierb exact cat scrie pe pachet in apa cu sare.

Tocam usturoiul in felii subtiri si patrunjelul marunt.

Punem uleiul de masline la incins intr-o tigaie si adaugam usturoiul. Dupa ce am adaugat usturoiul lasam focul mic, cat se poate de mic si il mai lasam pe foc pana incepe sa capete culoare. Cand usturoiul incepe sa capete o culoare aurie punem un polonic de apa fierbinte de la paste si oprim focul.

Cand pastele s-au fiert le scurgem, le punem intr-un castron mare, adaugam uleiul cu usturoi, fulgii de chilli, piper, o mare parte din parmezan, untul si patrunjelul. Mai pastram niste parmezan pentru ornat. Amestecam totul punem restul de parmezan si servim fierbinte.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

cele mai bune paste sunt cele originale, dar sunt greu de gasit si mai scumpe. Cand avem buget putem folosi pastele Dececco sau Barilla (originale italienesti, primele sunt mult mai bune), cand nu avem buget folosim unele de la noi dar de buna calitate cum ar fi Panzanni.

2

uleiul sa NU fie extravirgin pentru ca acela este prea puternic, deci ulei de masline de gatit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti Alio e Olio" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu pateu de masline