Spaghetti all' Amatriciana

de MyCookingLife in Spaghete, 1 Feb 2012 | 3759 vizualizari

 

Cu siguranta intre preferintele mele! Excelente si rapid de pregatit!

 

INGREDIENTE

  • 100 g guanciale (eu am avut pancetta)
  • 80 g pecorino ras
  • 1/2 pahar vin alb
  • 350 g rosii decojite
  • 1 ardei iute tocat
  • piper
  • 400 g spaghetti
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti all' Amatriciana:

Se pune apa cu sare si ulei la fiert (pentru spaghetti). Se taie pancetta fasii lungi si subtiri. Se caleste intr-o lingura de ulei, pana devine translucida . Se adauga ardeiul taiat marunt, apoi, dupa 1 minut, vinul. Se lasa pe foc, pana se mai evapora din vin, se scurg si se scot fasiile de pancetta. In uleiul cu vinul ramas, se calesc rosiile fara coaja si tocate. Intre timp, se pun spaghetti la fiert. Cand sosul este gata (10 minute), se adauga in tigaia de pe foc fasiile de pancetta. Se mesteca, apoi se adauga 70 g de pecorino si se amesteca bine totul ( pe foc). Se ia de pe foc se amesteca cu spaghetti scurse bine de apa. Se servesc calde, cu restul de 10 g de pecorino ramas, presarat deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti all' Amatriciana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Krystyan Trendy 1

07.12.2013, 00:28

apetisante spaghete

Bya Ralu 1

12.12.2013, 00:06

bune

MyCookingLife 1

10.01.2014, 01:13

Multumesc pentru aprecieri.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu carne tocata de pui