Spaghetti alla carbonara

de JustLoveCookin in Spaghete, 26 Noi 2010 | 56242 vizualizari

 

Spaghettele alla carbonara nu au origini foarte clare, unii spun ca ar fi inventata de carbunarii din Umbria, care ar fi predat reteta romanilor (din Roma) in secolul XIX, altii sustin ca ar fi inventate de un nobil napolitan care a publicat aceasta reteta in cartea sa de bucate. Oricare ar fi insa origininile, un singur lucru conteaza: SUNT EXTRAORDINAR DE BUNE!

 

INGREDIENTE

  • 250 –300 g spaghetti
  • 150 g bacon/ sunca
  • 3 oua
  • 3 linguri parmezan
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti alla carbonara:

Intai punem apa la fiert, pentru spaghetti. Apoi taiem bacon-ul in cubulete mici si il punem la prajit intr-o tigaie cu un strop de ulei de masline pana devine aramiu si crocant.

Spargem 3 oua intr-un castron mare, le batem putin si adaugam parmezanul ras si un praf de sare (eu am pus si 2 linguri de smantana, chiar daca reteta originala nu prevede folosire smantanii).

Punem sare in apa, iar cand fierbe adaugam pastele, pe care le scoatem cu mininum 1 minut inainte de timpul scris pe cutie, oricum puteti sa le gustati, va trebui sa fie ‘al dente’. Scurgem apa si punem pastele in tigaia cu bacon-ul prajit si amestecam bine pentru 30 secunde.

Acum stingem focul sub tigaia cu spaghetti si adaugam totul in caston peste oua, sau ouale in tigaie peste pasta, nu conteaza, depinde in care recipient doriti sa serviti. Odata adaugate pastele, amestecati foarte bine, astfel incat ouale sa se coaca in caldura pastelor.

Serviti imediat ducand direct tigaia sau castronul la masa. Puteti asezona cu inca putin parmezan si piper negru. Nu am mai pozat pasta in farfurie fiindca am vrut sa o servesc repede. Delicatetea sosului format impreuna cu bacon-ul crocant formeaza un duo extraordinar de delicios.

O mica precizare: Daca bacon-ul prajit lasa multa grasime, puteti face ca mine, eu am inclinat cratita si am luat cateva linguri.Am lasat putin cat sa aromatizeze spaghettele. Este un deliciu greu de descris…

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti alla carbonara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

ieri la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

ieri la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

Galuste de cartofi cu prune - Reteta traditionala romaneasca

pe 18.07 la 16:36

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghete Carbonara (multicooker)