Spaghetti alla checca sul rogo

de Andreea Caroline in Spaghete, 6 Sep 2015 | 2283 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g spaghetti
  • 200 g rosii
  • 2 ramuri rozmarin
  • 4 frunze salvie
  • 10 frunze busuioc
  • 2 frunze dafin
  • 2 catei usturoi
  • ulei de masline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti alla checca sul rogo:

Punem apa intr-o oala si punem la fiert la foc iute . Cand apa a inceput sa fiarba , se pune sare si se adauga spaghetele .Se lasa la fiert pentru 7-8 minute.

Rosiile le spalam si le taiem cuburi mici. 

Intre timp spalam rozmarinul, salvia, busuiocul si le uscam pe un servet de hartie dupa care le tocam fin impreuna cu dafinul. 

Punem o tigaie cu ulei la foc si cand acesta s-a incins punem usturoiul curata de coaja . Lasam cateva minute, pana ce uleiul ia aroma usturoiului. 

Inchidem focul si adaugam mirodeniile . Amestecam bine.

Cat uleiul este inca bine incins punem si rosiile si amestecam bine ingredientele. 

Cand pastele au fiert, le scurgem bine de apa,le adaugam in tigaia cu rosii si condimente si amestecam usor. 

Se servesc fierbinti. 

 

TIPS-URI

1

Pentru un gust picant adaugati si un ardei iute

2

Rosiile indicate pentru aceasta reteta sunt cele tip San Marzano

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti alla checca sul rogo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Andreea Caroline 1

07.09.2015, 17:59

Daniela

miki_a 1

08.09.2015, 15:26

Bune!

Andreea Caroline 1

08.09.2015, 18:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!