Spaghetti alla checca sul rogo

de Andreea Caroline in Spaghete, 6 Sep 2015 | 2488 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g spaghetti
  • 200 g rosii
  • 2 ramuri rozmarin
  • 4 frunze salvie
  • 10 frunze busuioc
  • 2 frunze dafin
  • 2 catei usturoi
  • ulei de masline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti alla checca sul rogo:

Punem apa intr-o oala si punem la fiert la foc iute . Cand apa a inceput sa fiarba , se pune sare si se adauga spaghetele .Se lasa la fiert pentru 7-8 minute.


Rosiile le spalam si le taiem cuburi mici.


Intre timp spalam rozmarinul, salvia, busuiocul si le uscam pe un servet de hartie dupa care le tocam fin impreuna cu dafinul.


Punem o tigaie cu ulei la foc si cand acesta s-a incins punem usturoiul curata de coaja . Lasam cateva minute, pana ce uleiul ia aroma usturoiului.


Inchidem focul si adaugam mirodeniile . Amestecam bine.


Cat uleiul este inca bine incins punem si rosiile si amestecam bine ingredientele.


Cand pastele au fiert, le scurgem bine de apa,le adaugam in tigaia cu rosii si condimente si amestecam usor.


Se servesc fierbinti.

 

TIPS-URI

1

Pentru un gust picant adaugati si un ardei iute

2

Rosiile indicate pentru aceasta reteta sunt cele tip San Marzano

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti alla checca sul rogo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Andreea Caroline 1

07.09.2015, 17:59

Daniela

miki_a 1

08.09.2015, 15:26

Bune!

Andreea Caroline 1

08.09.2015, 18:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu sos de smantana si kaizer