Spaghetti carbonara

de papabundetot in Spaghete, 4 Iun 2014 | 10635 vizualizari

 

Desi imi plac tare mult aceste paste nu cred ca am facut vreodata pana acum,preferand mereu sa le mananc la restaurant atunci cand aveam pofta.Asa ca astazi pentru ca tot aveam nevoie de ceva rapid pentru cina,am zis sa incerc si eu sa le fac sa vedem daca ies la fel de bune ca si cele mancate pana acum in oras :). M-am inspirat din reteta lui Florin Dumitrescu (Masterchef),pana la un punct,dar am adaugat si nota mea personala…caci altfel nu se putea :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 500 gr spaghetti bio
  • 2 galbenusuri de ou
  • nucsoara rasa
  • o lingurita zeama de lamaie
  • 150-200 gr bacon crud afumat
  • parmezan
  • 200 ml smantana de gatit
  • chilly,
  • sare
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti carbonara:

Am fiert pastele in multa apa cu sare (100 gr paste la 1 L apa),conform indicatiilor de pe ambalaj.Baconul l-am taiat in bucatele potrivite ca si marime,(aproximativ 2 cm),intr-o tigaie am pus putin ulei de masline,am adaugat usturoiul taiat marunt si mai apoi baconul,pe care l-am rumenit frumos.Am luat apoi tigaia deoparte si am asteptat sa fiarba pastele.

Galbenusurile le-am amestecat cu nucosara rasa,zeama de lamaie,sare si chilly,le-am batut bine si am adaugat putina smanatana de gatit.Dupa ce pastele au fiert,am oprit o parte din apa in care au fiert si pastele scurse  le-am adaugat in tigaia cu bacon,am pus apoi peste ele galbenusurile ,restul de smantana de gatit si putina apa de la paste si am amestecat bine pana cand pastele s-au acoperit de sos.Am pus si putin parmezan deasupra si am servit apoi cu mare pofta pastele.

Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti carbonara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Spaghetti carbonara-0
Spaghetti carbonara-1
Spaghetti carbonara-2
Spaghetti carbonara-3
Spaghetti carbonara-4
Spaghetti carbonara-5
Spaghetti carbonara-6

COMENTARII (12)

Ubulika

Ubulika 1

05.06.2014, 08:57

MotanLaOale

MotanLaOale 1

05.06.2014, 09:04

Rocsi

Rocsi 1

05.06.2014, 11:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!