Spanac cu chiftelute

de Sidy in Mancaruri cu carne, 19 Mai 2010 | 2335 vizualizari

 

Spanacul mie imi place foarte mult asa ca va prezint cum il prepar eu...

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne tocata amestec
  • 500 g spanac fiert
  • 500 ml lapte
  • 1 usturoi intreg
  • 2 oua
  • 1 cartof
  • 1 felie paine mai uscata
  • 2-3 linguri smantana
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • chilli
  • 1 lingura faina
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu chiftelute:

Carnea tocata se macina inca o data.

1/2 usturoi, cartoful se curata si se taie marunt ( se macina)

Felia de paine sa inmoaie in apa , apoi se stoarce si se macina si ea impreuna cu verdeturile.

Amestecam bine carnea cu usturoiul, cartoful, painea, verdeturile, ouale, sare .chilli si piper , apoi amestecam bine compozitia.

Lasam 15 minute, deoparte, sa se intrepatrunda aromele.

Formam chiftelutele, le dam forma plata cu palmele unse cu putin ulei apoi le coacem pe grill fara ulei.

Spanacul fiert il dam prin blender impreuna cu celelalt usturoi ramas, apoi il punem intr-o cratita in care am incalzit 2 linguri ulei. Adaugam laptele, sare si piper si lasam sa dea 2-3 clocote.

Faina o amestecam cu smantana si cateva linguri cu apa rece pina se formeaza un sos fin fara cocoloase pe care il rasturnam peste spanac. Lasam sa fiarba 2-3 minute dupa care se poate stinge focul sub spanac.

Servim spanacul cu chiftelutele coapte.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu chiftelute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

silvi0ara 1

19.05.2010, 10:46

Imi place si mie mult spanacul,dar cu lapte nu am facut inca.Sigur o sa incerc.

nadina73 1

19.05.2010, 12:06

si eu fac spanacu tot cu lapte si cu usturoi ,numai ca de obicei fac cu ochiuri, e super bun 5 furcu

Bucataras Medi 1

19.05.2010, 17:11

si eu tot cu ochiuri...cate bordeie ,atatea obiceie.................vin cu furculitele sa mananc cu chiftelute de data asta............

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftele marinate