Spanac cu tortelloni si oua ochiuri

de Adi in Mancaruri de legume, 4 Mar 2019 | 3145 vizualizari

 

Dintre toate verdeturile primaverii spanacul este preferatul familiei inca de cand erau baietii mici si ii pacaleam ca fac muschi ca Popeye daca mananca.
De data aceasta am folosit spanac congelat, cu toate ca il preferam pe cel proaspat, dar am zis sa mai eliberam congelatorul.
 

 

INGREDIENTE

  • 900 gr spanac congelat
  • 200 gr tortelloni cu prosciutto
  • 1 l apă
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • 200 gr pasta de rosii
  • 5-6 frunze de busuioc
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • oua ochiuri pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu tortelloni si oua ochiuri:

Se pune uleiul la incins si se calesc in el, ceapa, usturoiul si morcovul, tocate marunt.

Cand toate sunt bine patrunse, se adauga pasta de rosii si se amesteca, apoi se lasa 6-8 minute pe foc pana se formeaza un sos.

Se adauga spanacul direct congelat si se completeaza cu apa fierbinte cat sa fie bine acoperit.

Se lasa sa fiarba aproximativ 15-20 de minute, apoi se adauga tortelloni.

Se mai lasa preparatul pe foc 10-12 minute, timp in care se potriveste gustul cu sare, piper si se adauga cateva frunze de busuioc rupte.

Dupa stingerea focului se adauga patrunjelul verde, tocat marunt.

Spanacul cu tortelloni se serveste cald, cu oua ochiuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu tortelloni si oua ochiuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

simona72 1

06.03.2019, 13:58

Spanac am avut si noi zilele trecute. Imi place ca ai combinat cu tortelloni!

mihaelar63 1

07.03.2019, 00:12

CameliaR 1

07.03.2019, 09:09

Ce prezentare deosebita!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac