Spätzle cu mac si sos cald de cirese

de Corinuta in Dulciuri, 21 Feb 2014 | 2515 vizualizari

 

Iar am poftit la ceva dulce! :)) Vazut, placut si executat! Si credeti-ma ca sunt foarte bune, asta venind din partea uneia care nu se omoara dupa taiteii cu mac! :D

 

INGREDIENTE

  • 900 g spatzle
  • 4 linguri unt
  • 4 linguri mac macinat
  • 4 linguri zahar
  • zahat praf pentru pudrat deasupra
  • Pentru sosul de cirese:
  • 1 compot (720 g) de cirese fata samburi
  • 1-2 linguri amidon sau faina
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingura zahar
  • 1 baton scortisoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spätzle cu mac si sos cald de cirese:

Se scurge siropul de pe cirese intr-o craticioara si se pune pe aragaz la incalzit. Amidonul sau faina se amesteca intr-o farfurie cu 4 linguri sirop, zaharul si zeama de la lamaie. Se toarna amestecul de amidon peste siropul din craticioara si se fierbe impreuna cu batonul de scortisoara 2-3 minute pana se ingroasa siropul, amestecand cu un tel. Cand e gata, se ia de pe foc, se scoate batonul de scortisoara si se adauga ciresele peste sos. Se pastreaza cald.


Intr-o tigaie sau cratita ceramica se pune untul la topit la foc potrivit. Se adauga toata cantitatea de spatzle si se prajesc circa 10 minute amestecand din cand in cand. La sfarsit si presara zaharul si macul peste ele si se amesteca bine pana se caramelizeaza zaharul.


Se iau de pe foc si se servesc cu sosul cal de cirese alaturi. Se pot pudra cu putin zahar praf.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

in loc de spatzle puteti folosi taitei sau noodles

2

daca nu aveti baton de scortisoara, folositi scortisoara pudra cca 1/2 lingurita

Daca ti-a placut reteta noastra "Spätzle cu mac si sos cald de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

Corinuta 1

23.02.2014, 15:27

Si pe mine m-au tentat Dana draga, asa de tare ca m-am dus sa-mi cumpar ingredientele si a doua zi le-am facut!

Corinuta 1

23.02.2014, 15:28

Ce sa fac daca ma tenteaza dulciurile astea, Mena draga!

mihaelar63 1

14.03.2014, 01:59

Super idee

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sos de cirese