Spetzofai

de adriana65 in Mancaruri de legume, 27 Sep 2013 | 2232 vizualizari

 

Spetzofai este o mâncare tipică regiunii Pelion din însorita Grecie. În Grecia există mai multe variante a acestui preparat, în unele regiuni spetzofai pregătindu-se numai cu ardei şi cârnaţi picanţi sau diferite mezeluri picante, dar cea din Pelion conţine, pe lângă ardei şi cârnaţi picanţi, vinete.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  •  1 cutie roşii cubuleţe în bulion (cutie de 400 g )
  •  2 ardei galbeni
  •  1 ardei roşu
  •  1 ceapă
  •  500 g cârnaţ picant
  •  100 ml vin alb sec
  •  60 - 80 ml ulei de măsline
  •  1 linguriţă oregano
  •  1 crenguţă de cimbru verde
  • sare
  • piper


Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spetzofai:

Mai întâi se pregătesc legumele: vinetele se spală, se şterg cu un prospop apoi se taie felii de aproximativ 1 cm.. Se presară sare pe fiecare felie şi se lasă la scurs; ardeiul spălat, şters şi curăţat de cotor se taie cubuleţe; ceapa se toacă mărunt.


Feliile de vinete se prăjesc în foarte puţin ulei de măsline (câte 1/2 linguriţă pentru fiecare tură, nu exageraţi cu uleiul pentru că preparatul va deveni prea gras).


Intr-o crăticioară se prăjesc cârnaţii tăiaţi.


În tigaia în care am prăjit vinetele se pun 3 linguri de ulei şi prăjim ceapa şi ardeii. Cînd acestea s-au înmuiat adăugăm roşiile cubuleţe şi vin. Lăsăm la fiert 10 minute. Adăugăm sare, piper, cimbru şi oregano.Intr-un vas pentru cuptor se pun feliile de vinete (la fel ca în imaginea de jos), se acoperă cu amestecul de ardei şi roşii apoi se pun cârnaţii prăjiţi.


Vasul se pune în cuptorul preîncălzit la 180 grade C unde se lasă la copt 30-35 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spetzofai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

27.09.2013, 23:03

Andreea Caroline 1

28.09.2013, 10:04

adriana65 1

29.09.2013, 09:23

Gaby, gata vacanta. A fost cam lunga ce-i drept!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Vinete la cuptor