Spetzofai

de adriana65 in Mancaruri de legume, 27 Sep 2013 | 2166 vizualizari

 

Spetzofai este o mâncare tipică regiunii Pelion din însorita Grecie. În Grecia există mai multe variante a acestui preparat, în unele regiuni spetzofai pregătindu-se numai cu ardei şi cârnaţi picanţi sau diferite mezeluri picante, dar cea din Pelion conţine, pe lângă ardei şi cârnaţi picanţi, vinete.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  •  1 cutie roşii cubuleţe în bulion (cutie de 400 g )
  •  2 ardei galbeni
  •  1 ardei roşu
  •  1 ceapă
  •  500 g cârnaţ picant
  •  100 ml vin alb sec
  •  60 - 80 ml ulei de măsline
  •  1 linguriţă oregano
  •  1 crenguţă de cimbru verde
  • sare
  • piper


Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spetzofai:

Mai întâi se pregătesc legumele: vinetele se spală, se şterg cu un prospop apoi se taie felii de aproximativ 1 cm.. Se presară sare pe fiecare felie şi se lasă la scurs; ardeiul spălat, şters şi curăţat de cotor se taie cubuleţe; ceapa se toacă mărunt.

Feliile de vinete se prăjesc în foarte puţin ulei de măsline (câte 1/2 linguriţă pentru fiecare tură, nu exageraţi cu uleiul pentru că preparatul va deveni prea gras). 

Intr-o crăticioară se prăjesc cârnaţii tăiaţi.

În tigaia în care am prăjit vinetele se pun  3 linguri de ulei şi prăjim ceapa şi ardeii. Cînd acestea s-au înmuiat adăugăm roşiile cubuleţe şi  vin. Lăsăm la fiert 10 minute. Adăugăm sare, piper, cimbru şi oregano.Intr-un vas pentru cuptor se pun feliile de vinete (la fel ca în imaginea de jos), se acoperă cu amestecul de ardei şi roşii  apoi se pun cârnaţii prăjiţi.

Vasul se pune în cuptorul preîncălzit la 180 grade C unde se lasă la copt  30-35 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spetzofai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Spetzofai-0
Spetzofai-1
Spetzofai-2
Spetzofai-3

COMENTARII (12)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

27.09.2013, 23:03

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

28.09.2013, 10:04

adriana65

adriana65 1

29.09.2013, 09:23

Gaby, gata vacanta. A fost cam lunga ce-i drept!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!