Spirale cu ciocolata

de Lau in Dulciuri, 9 Mai 2011 | 1475 vizualizari

 

reteta o am de bitza,nu au iesit asa de frumoase ca ale ei dar au fost foarte buneee

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina
  • 190 ml lapte caldut
  • 60 g margarina
  • 1 ou
  • 7 g drojdie uscata
  • 150 g zahar
  • UMPLUTURA
  • 1 albus
  • 100ml lapte
  • 20 g faina
  • 20 g cacao
  • 100 g zahar
  • 1 lingura margarina
  • UNS
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu ciocolata:

Intr-un bol se pune faina amestecata cu un praf de sare si drojdia, iar in mijloc se face o adancitura. Oul se amesteca cu zaharul, laptele si margarina topita si se omogenizeaza, apoi se pune in adancitura si se framanta 10-15 minute.


UMPLUTURA-laptele se incalzeste, albusul se bate cu un praf de sare, adaugandu-se treptat zaharul. Peste albus se cerne faina amestecata cu cacao si se omogenizeaza. Laptele incalzit se incorporeaza in crema si se pun pe foc, se amesteca la foc mic pana se ingroasa crema. In crema calda se adauga margarina si se amesteca pana se omogenizeaza


Aluatul se intinde intr-un dreptunghi cu grosimea de 1 cm, apoi pe toata suprafata se repartizeaza 2/3 din crema. Aluatul se impacheteaza in 3, apoi inca o data in 3, formand un dreptunghi mic. Se intinde cu sucitorul intr-un dreptunghi mai mic de aproximativ 1,5 grosime, peste care se intinde restul de crema. Acum se ruleaza si se aplatizeaza putin.


Cu ajutorul unui fir de ata se taie rulouri, nu prea groase, apoi fiecare rulou se intinde putin si se rasuceste in sens opus formand o spirala.


Se aseaza in tava si se lasa 20 minute intr-un loc calduros, apoi se ung cu galbenusul de ou amestecat cu laptele. Se da la cuptor pe treapta de sus.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Lau 1

09.05.2011, 22:26

ed

Lau 1

09.05.2011, 22:26

mena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de pui cu galuste
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si frisca