Spirale cu ciuperci

de Tuxedo in Aperitive / Garnituri, 13 Iul 2013 | 11039 vizualizari

 

Un aperitiv super rapid, aspectus, delicios, cand nu mai avem idei ce sa pregatim pentru musafiri sau chiar pentru noi insine, de ce nu? Am vazut spiralele pe pagina lui Alex cook style, si cum aveam ciuperci in frigider si niste foietaj prin congelator am zis ca trebuie neaparat sa fac si eu, mai ales ca ne plac foarte mult ciupercile.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foietaj din comert
  • 500 gr ciuperci champignon
  • 150 gr branza telemea sau cascaval
  • putin marar verde
  • 3 – 4 cepe verzi
  • piper /sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu ciuperci:

Scoatem foietajul din frigider sa se dezghete cu vreo ora inainte.


Spalam ciupercile si le feliem. eu le-am feliat in robotul de bucatarie, apoi le-am pus l-a calit in cateva linguri de ulei impreuna cu ceapa tocata marunt.


Lasam sa fiarba pana cand se evapora toat sucul lasat de ciuperci, apoi asezonam cu putin piper si cu un praf de sare (nu mai mult pentru ca punem branza sarata). Eu le-am mai dat o data prin robot ca sa le toc mai mici, voi puteti sa le tocati mici de la inceput!


Tocam putin si mararul (o mana) si radem branza pe razatoarea mica apoi le amestecam si pe acestea in compozitia de ciuperci.


Presaram putina faina pe blatul de lucru, asezam foietajul si intindem o parte din compozitie pe toata suprafata lui, lasand doar o margine de 2 cmm pentru partea exterioara.


Facem un rulou pe care il vom taia din 2 cm in 2 cm cu un cutit foarte ascutit. Le taiem ca pe paine, nu apasam!


Tapetam o tava cu hartie de copt, si asezam spiralele cu fata in sus lasand spatiu intre ele.


Preincalzim cuptorul la 220ºC si coacem spiralele cca 20 -25 minute pana se rumenesc frumos.


Se consuma calde sau reci.


Sunt o nebunie. va sfatuiesc sa faceti din doua pachete de foietaj ca dispar cat ai clipi !


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Dya Daniela Andrei 1

28.08.2013, 14:17

Aurelia 07_07 1

30.08.2013, 07:41

nadea68 1

24.09.2013, 22:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu ciuperci