Spirale cu ciuperci

de Tuxedo in Aperitive / Garnituri, 13 Iul 2013 | 19511 vizualizari

 

Un aperitiv super rapid, aspectus, delicios, cand nu mai avem idei ce sa pregatim pentru musafiri sau chiar pentru noi insine, de ce nu? Am vazut spiralele pe pagina lui Alex cook style, si cum aveam ciuperci in frigider si niste foietaj prin congelator am zis ca trebuie neaparat sa fac si eu, mai ales ca ne plac foarte mult ciupercile.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foietaj din comert
  • 500 gr ciuperci champignon
  • 150 gr branza telemea sau cascaval
  • putin marar verde
  • 3 – 4 cepe verzi
  • piper /sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu ciuperci:

Scoatem foietajul din frigider sa se dezghete cu vreo ora inainte.

Spalam ciupercile si le feliem. eu le-am feliat in robotul de bucatarie, apoi le-am pus l-a calit in cateva linguri de ulei impreuna cu ceapa tocata marunt.

Lasam sa fiarba pana cand se evapora toat sucul lasat de ciuperci, apoi asezonam cu putin piper si cu un praf de sare (nu mai mult pentru ca punem branza sarata). Eu le-am mai dat o data prin robot ca sa le toc mai mici, voi puteti sa le tocati mici de la inceput!

Tocam putin si mararul (o mana) si radem branza pe razatoarea mica apoi le amestecam si pe acestea in compozitia de ciuperci.

Presaram putina faina pe blatul de lucru, asezam foietajul si intindem o parte din compozitie pe toata suprafata lui, lasand doar o margine de 2 cmm pentru partea exterioara.

Facem un rulou pe care il vom taia din 2 cm in 2 cm cu un cutit foarte ascutit. Le taiem ca pe paine, nu apasam!

Tapetam o tava cu hartie de copt, si asezam spiralele cu fata in sus lasand spatiu intre ele.

Preincalzim cuptorul la 220ºC si coacem spiralele cca 20 -25 minute pana se rumenesc frumos.

Se consuma calde sau reci.

Sunt o nebunie. va sfatuiesc sa faceti din doua pachete de foietaj ca dispar cat ai clipi !

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Miez de lapte cu spuma de avocado