Spirale cu pesto

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 16 Mar 2016 | 3148 vizualizari

 

Nimic mai simplu decat aceste spirale umplute cu sos. Am facut sosul in toamna si mi-au mai ramas 2 borcanele. Imi place cand e frig, vreme urata, sa pornesc cuptorul, sa gatesc si sa umplu bucataria de miresme. Pentru aluat am facut unul simplu, doar ca am folosit un lapte de orez, voi il puteti inlocui cu lapte de vaca sau apa. Daca aveti busuioc proaspata la indemana puteti sa faceti sosul atunci, pe loc, sa adaugati sau nu parmezan, pecorino sau ricota… asta daca doriti o varianta de post. 

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 300 ml lapte caldut (de orez cu migdale am folosit eu)
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita rasa de zahar brut
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 500 gr faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • Pentru umplutura: 1 borcan de Sos pesto cu nuci http://www.bucataras.ro/retete/sos-pesto-cu-nuci-si-arahide-73840.html
  • Extra: 2-3 linguri ulei de masline extravirgin, nuci pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu pesto:

Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am setat masina sa framante aluatul 15 minute, apoi l-am lasat la dospit la loc caldut 20-25 minute.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, l-am impartit in doua. Am pus prima bucata de aluat pe masa de lucuru, eu folosesc o planseta din silicon, l-am intins cu sucitorul intr-un dreptunghi. Am uns aluatul cu sosul pesto, l-am rulat si l-am taiat in bucati de 3-4 cm grosime.

Am asezat bucatile de aluat intr-o tava unsa cu putin ulei de masline. Am lasat tava la loc caldut inca 10-15 minute, apoi am introdus tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 minute, pana spiralele sunt usor rumene. Asa fierbinti le-am stropit cu ulei de masline, le-am servit cu ceai si cu nuci. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu pesto" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

Reteta de prajitura Ilinca

pe 17.03 la 21:05

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert salam de biscuiti reteta de post