Spiraloni cu galbiori

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 3 Aug 2015 | 4625 vizualizari

 

Spiraloni sunt paste spiralate dar de marime mai mare , o bucata este de marimea degetului mic . Mie imi plac pentru ca absorb si incorporeaza printre lamele , sos , arome si bucatele din celelalte ingrediente . Rezultatul este un gust delicios .Galbiorii i-am cumparat proaspeti din piata , zilnic sunt adusi de la Valea Ierii [ valea Ariesului ].Citind mai multe despre galbiori http://ciupercomania.blogspot.com/2014/03/galbiorul-cantharellus-cibarius.html am aflat surprinsa ca contin multa vitamina C si D .

 

INGREDIENTE

  • 250 gr spiraloni
  • 250 gr galbiori
  • 100 ml ulei masline
  • 7 catei usturoi
  • 1 gogosar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 varf cutit praf de nucsoara
  • 1/2 lingurita flori oregano
  • 1 lingurita condiment oglio, alio ,peperoncini
  • 1 lingura capere- facultativ
  • sare
  • ardei iute
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spiraloni cu galbiori:

  1. Pastele se pun la fiert in apa cu sare .
  2. Spalati gogosarul si patrunjelul verde .
  3. Curatati  si spalati din mai multe ape galbiorii .Puneti ciupercile la scurs intr-o sita [ eu folosesc sita de inox] .
  4. Curatati gogosarul si usturoiul .Taiati gogosarul julien si feliati usturoiul .
  5. Caliti-le usor in ulei timp de2-3 minute . Adugati galbiorii si caliti in continuare .Sarati .
  6. Opriti fierberea pastelor .
  7. Acestia vor lasa lichid . Transferati cu ajutorul unei palete cu ochiuri pastele[ aproape fierte  din oala ce fierbe alaturi .
  8. Amestecati pastele cu galbiori , gogosar si usturoi impreuna cu capere , nucsoara , oregano si condimentele ialiene +patrunjelul tocat marunt .
  9. Serviti spiraloni cu galbiori alaturi de legumele preferate  . Noi am servit cu ardei iute .

TIPS-URI

1

Am gustat la sfarsit preparatul si am decis ca au nevoie de ceva acru care sa balanseze gustul . eu am pus capere dar se poate folosi zeama de lamaie sau rosie taiata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Spiraloni cu galbiori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Gicuta 1

10.08.2015, 10:15

Ce bine arata!

simona72 1

16.11.2016, 11:49

Ce am ratat! :S

mihaelar63 1

16.11.2016, 12:14

Simo , mai bine mai tarziu decat niciodata ))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu ciuperci