Spiraloni cu galbiori

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 3 Aug 2015 | 1859 vizualizari

 

Spiraloni sunt paste spiralate dar de marime mai mare , o bucata este de marimea degetului mic . Mie imi plac pentru ca absorb si incorporeaza printre lamele , sos , arome si bucatele din celelalte ingrediente . Rezultatul este un gust delicios .Galbiorii i-am cumparat proaspeti din piata , zilnic sunt adusi de la Valea Ierii [ valea Ariesului ].Citind mai multe despre galbiori http://ciupercomania.blogspot.com/2014/03/galbiorul-cantharellus-cibarius.html am aflat surprinsa ca contin multa vitamina C si D .

 

INGREDIENTE

  • 250 gr spiraloni
  • 250 gr galbiori
  • 100 ml ulei masline
  • 7 catei usturoi
  • 1 gogosar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 varf cutit praf de nucsoara
  • 1/2 lingurita flori oregano
  • 1 lingurita condiment oglio, alio ,peperoncini
  • 1 lingura capere- facultativ
  • sare
  • ardei iute
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spiraloni cu galbiori:


  1. Pastele se pun la fiert in apa cu sare .

  2. Spalati gogosarul si patrunjelul verde .

  3. Curatati si spalati din mai multe ape galbiorii .Puneti ciupercile la scurs intr-o sita [ eu folosesc sita de inox] .

  4. Curatati gogosarul si usturoiul .Taiati gogosarul julien si feliati usturoiul .

  5. Caliti-le usor in ulei timp de2-3 minute . Adugati galbiorii si caliti in continuare .Sarati .

  6. Opriti fierberea pastelor .

  7. Acestia vor lasa lichid . Transferati cu ajutorul unei palete cu ochiuri pastele[ aproape fierte din oala ce fierbe alaturi .

  8. Amestecati pastele cu galbiori , gogosar si usturoi impreuna cu capere , nucsoara , oregano si condimentele ialiene +patrunjelul tocat marunt .

  9. Serviti spiraloni cu galbiori alaturi de legumele preferate . Noi am servit cu ardei iute .

 

TIPS-URI

1

Am gustat la sfarsit preparatul si am decis ca au nevoie de ceva acru care sa balanseze gustul . eu am pus capere dar se poate folosi zeama de lamaie sau rosie taiata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Spiraloni cu galbiori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

COMENTARII (26)

Gicuta69 1

10.08.2015, 10:15

Ce bine arata!

simona72 1

16.11.2016, 11:49

Ce am ratat! :S

mihaelar63 1

16.11.2016, 12:14

Simo , mai bine mai tarziu decat niciodata ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Penne integrale cu piept de pui si ciuperci pleurotus