Stelute sarate

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 22 Dec 2013 | 11373 vizualizari

 

Pe langa atatea prajituri si fursecuri dulci, trebuie si ceva rontaiala sarata pe masa de Craciun. Mie imi plac tare mult formele de stelute asa ca mereu fac saratelele sub formele acestea. Sa le incercati ca sunt bune, bune.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina neagra
  • 250-300 gr faina alba
  • 150 gr untura
  • 100 gr margarina
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 lingurite sare de mare
  • 1 galbenus de ou ametecat cu 2 lingurite lapte
  • seminte de chimen si susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute sarate:

Punem drojdia intr-o cana si amestecam cu o jumatate de lingurita zahar si o lingurita de faina. Turnam treptat laptele caldut si lasam la dospit. 

Frecam margarina cu untura, adaugam oul si sarea apoi drojdia dospita cu laptele si la final incorporam faina. Framantam pe o plansa pana nu se mai lipeste de degete.

Lasam aluatul  sa respire 10-20 de minute apoi intindem o foaie de cca 3 mm si decupam forme de stelute.

Ungem formele cu galbenusul de ou si presarem seminte de susan sau chimen, dupa preferinte.

Bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 15-18 min pana se rumenesc usor deasupra.

Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-au racit putin scoatem stelutele pe un platou. 

TIPS-URI

1

Puteti razui deasupra cascaval

Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute sarate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

diaconta 1

26.12.2013, 23:30

grozave

T I M E A 1

27.12.2013, 10:37

multumesc Dia

Panacris 1

30.12.2014, 18:20

Anul trecut m-am lăudat că le prepar. Numai știu ce-o fi interevnit Dar azi chiar le-am făcut felul

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Saratele de post