Stelute sarate

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 22 Dec 2013 | 7032 vizualizari

 

Pe langa atatea prajituri si fursecuri dulci, trebuie si ceva rontaiala sarata pe masa de Craciun. Mie imi plac tare mult formele de stelute asa ca mereu fac saratelele sub formele acestea. Sa le incercati ca sunt bune, bune.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina neagra
  • 250-300 gr faina alba
  • 150 gr untura
  • 100 gr margarina
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 lingurite sare de mare
  • 1 galbenus de ou ametecat cu 2 lingurite lapte
  • seminte de chimen si susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute sarate:

Punem drojdia intr-o cana si amestecam cu o jumatate de lingurita zahar si o lingurita de faina. Turnam treptat laptele caldut si lasam la dospit.


Frecam margarina cu untura, adaugam oul si sarea apoi drojdia dospita cu laptele si la final incorporam faina. Framantam pe o plansa pana nu se mai lipeste de degete.


Lasam aluatul sa respire 10-20 de minute apoi intindem o foaie de cca 3 mm si decupam forme de stelute.


Ungem formele cu galbenusul de ou si presarem seminte de susan sau chimen, dupa preferinte.


Bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 15-18 min pana se rumenesc usor deasupra.


Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-au racit putin scoatem stelutele pe un platou.

 

TIPS-URI

1

Puteti razui deasupra cascaval

Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute sarate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

diaconta 1

26.12.2013, 23:30

grozave

T I M E A 1

27.12.2013, 10:37

multumesc Dia

Panacris 1

30.12.2014, 18:20

Anul trecut m-am lăudat că le prepar. Numai știu ce-o fi interevnit Dar azi chiar le-am făcut felul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Saleuri de casa cu mac si branza telemea