Sticksuri din dovlecei la cuptor

de Rocsi in Retete Delikat, 26 Iul 2018 | 4442 vizualizari

 

 "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale".
Am tot vazut pe internet ca este la moda sa faci sticksuri din dovlecei, iar cum la noi in casa se mananca des dovlecei, am zis sa incerc si eu. Le-am mancat ca pe o mare delicatesa, atat de mult ne-au placut. Mama mi-a zis ca ea nu a apucat sa manance prea multi, pentru ca eu si sotul ii terminasem deja, si sa mai fac cativa. Deci, este o super reteta. Daca va plac dovleceii, neaparat sa pregatiti si voi!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei micuti
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • parmezan ras
  • amestec de ierburi italiene Delikat 100% natural
  • boia dulce Delikat 100% natural
  • sare
  • piper
  • 3 crengute marar verde
  • 2-3 linguri ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sticksuri din dovlecei la cuptor:

Spalati dovleceii, indepartati capetele. Ii taiati de dimensiunea unui deget, doar ca putin mai groase, sa nu fie prea subtiri. Le condimentati cu sare, piper, boia dulce si ierburi italiene. Ii puneti intr-o sita si ii lasati la scurs 30 de minute.

Tapetati o tava cu hartie de copt, puneti uleiul si cu un penson il intindeti pe toata suprafata.

Intr-un bol bateti ouale spuma, cu sare si piper, iar la final adaugati mararul verde tocat marunt.

Pe o farfurie puneti faina, iar pe alta amestecati pesmet cu parmezan ras (eu am pus parmezan mai mult, ca sa se simta gustul sau). Treceti dovleceii prin faina, apoi ou batut, iar la final prin amestecul de pesmet-parmezan. Procedati astfel pana ii terminati pe toti.

Ii asezati in tava pregatita, unul langa altul. Ii introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade C. Ii lasati 15-20 de minute, pana se rumenesc usor.

Cand sunt gata, ii scoateti din cuptor si ii puteti savura. Noi i-am servit langa un sos de iaurt, iar cand am terminat sosul, i-am servit cu mustar. Sunt o bunatate!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sticksuri din dovlecei la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu cartofi taranesti