Stifado de pui

de gab_s19 in Pui, 21 Oct 2013 | 3070 vizualizari

 

Stifado este o reteta din Grecia si se pregateste cu ceapa arpagic. In lipsa acesteia se poate pregati si cu ceapa normala, taiata in bucati ceva mai mari, ca in reteta pregatita mai jos.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr. carne de pui
  • 5 cepe mijlocii
  • o cutie de rosii maruntite in suc propriu (400 ml.)
  • 5-6 catei de usturoi
  • 5 linguri de apa
  • 5 linguri de otet
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 fire de patrunjel
  • sare, piper
  • ulei de masline pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stifado de pui:

Se spala carnea, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste pentru cateva minute in tigaia incinsa. Intre timp, se curata ceapa si se taie in cubulete mai mari. Usturoiul se curata si el si se taie fin.

Carnea prajita se scoate din tigaie si se aseaza intr-un vas termorezistent. Peste aceasta se pun rosiile din conserva, apa, otetul, foile de dafin rupte in bucati mai mici, patrunjelul tocat, usturoiul maruntit, sare si piper.

In uleiul in care s-a prajit carnea, se pune ceapa si doi catei de usturoi taiati si se calesc cateva minute la foc mediu. Dupa ce acestea s-au calit, se pun in tava peste carne si celelalte ingrediente. Se acopera tava si se da la cuptor pentru o ora la 200°C.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Stifado de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

21.10.2013, 14:31

Rocsi 1

21.10.2013, 18:52

Ce bunatate de preparat.

laura_n 1

22.10.2013, 16:01

pffai ce bunaciune,imi ploua in gura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciocanele la tigaie cu sos de patrunjel